Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

«Закарпатгаз Збут»: аби не втратити можливість оформити субсидію необхідно розрахуватися за спожитий газ

15 червня 2018 р., 11:35

Станом на початок червня поточного року заборгованість закарпатців за природний газ сягнула позначки 951,3 млн грн.

Для порівняння, борг побутових споживачів Закарпатської області за спожитий ресурс на аналогічний період минулого року становив 665млн. грн. Через незадовільний стан платіжної дисципліни ТОВ "Закарпатгаз Збут" змушено посилити заходи задля стягненнянакопиченої заборгованості.

«З травня минулого року запрацював новий механізм нарахування субсидій. Одним з елементів новації при її призначенні, задекларовано відсутність заборгованості за комунальні послуги, що прострочена понад два місяці», - коментує директор ТОВ «Закарпатгаз Збут» Вікторія Томинець. – «Тобто накопичені борги за природний газ не дадуть можливості органам соцзахисту провести призначення субсидії тим споживачам, які мають на неї право. Тож варто вже сьогодні подбати про це і розрахуватися за спожитий ресурс».

«Закарпатгаз Збут» закликає клієнтів розрахуватися за спожитий природний газ, аби не втратити можливість оформити субсидію на опалювальний період 2018/2019 років. Інформацію про заборгованість споживачів газопостачальна компанія щомісячно надаватиме до управлінь соціального захисту.

З початку 2018 року понад 20 тис клієнтів "Закарпатгаз Збуту" вже отримали попередження про припинення постачання газу через борги. Ще 9,3 тис споживачів газу в області - вже відключені від газової мережі. Сукупний борг відключених споживачів сягає позначки у 47 млн грн. Більш ніж 2,4 тис справ передано компанією для стягнення заборгованості в судовому порядку. Відповідно до рішень суду до виконавчої служби передано справи для стягнення заборгованості на загальну суму 12,5 млн грн.







ТОВ «Закарпатгаз Збут»

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp