Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Гройсман анонсував перевірку вугільної промисловості

21 червня 2018 р., 08:02

Також прем'єр прокоментував ситуацію із заборгованостями по зарплатах шахтарям, яка з 2016 року досягла 1,6 млрд гривень.

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман анонсував перевірку державної вугільної промисловості. Про це він заявив на засіданні уряду в середу, 20 червня.

Також прем'єр прокоментував ситуацію із заборгованостями по зарплатах шахтарям, яка, за словами глави Міненерговугілля, з 2016 року досягла 1,6 млрд гривень."Я зроблю все для того, щоб знайти ресурси, щоб цю проблему вирішити. Але підкреслюю, у мене немає друкарського верстата, на якому я можу друкувати гроші. До самої вугільної промисловості є багато питань, я маю на увазі в державному секторі, які для мене теж незрозумілі. Тому я ініціюватиму глибші перевірки всієї державної вугільної промисловості в Україні. У мене є небезпідставні дані про те, що не все доходить до бюджету і не все доходить до шахтарів", - підкреслив глава уряду.За словами Гройсмана, проблема полягає в собівартості продукції, оскільки її виробництво обходиться дорожче, ніж ціна на ринку. Різницю компенсує уряд."У минулому році ми заплатили такої різниці 2,2 млрд гривень. Цього року ми передбачили на це 900 млн, які вже витрачені. Йдеться про додаткові кошти, поза бюджетом", - сказав прем'єр.Як повідомлялося, вуглевидобувні підприємства України в січні-квітні 2018 року скоротили видобуток лавового вугілля на 14% (на 1 млн 832 тисяч тонн) порівняно з аналогічним періодом 2017 року - до 11 млн 236 тисяч тонн.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp