Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Письменники Закарпаття сумують за Драчем

21 червня 2018 р., 14:25

З ним пішла ціла епоха

Письменники Закарпаття з тяжким болем і скорботою сприйняли звістку про те, що не стало одного з найвидатніших гранословів української духовності, визначного громадсько-культурного, політичного діяча, Героя України Івана Федоровича Драча.

Він щиро любив Срібну Землю, уболівав за її долю, сердечно радів успіхам закарпатців і переживав за їх труднощі.

Іван Федорович був великим другом письменників Закарпаття. Він високо цінував творчість Івана Чендея, Петра Скунця, Михайла Томчанія, Юрія Шкробинця, глибоко вникав у сучасний літературний процес, схвалював і підтримував творчу співдружність Закарпатської письменницької організації із побратимами по перу у Словаччині, Польщі, Румунії, Угорщині. А ще він був зачарований творчістю закарпатських майстрів пензля, зокрема, А.Ерделі, Ф.Манайла, Ю.Герца, В.Микити.

Письменники Закарпаття, усі наші краяни знають Івана Федоровича як натхненника і творця Всенародного Руху за свободу і незалежність України, розгортання його потужної невпинності і в нашому краї.

Іван Драч назавжди залишиться у нашій духовності, історії України, долі кожного з нас своїм немеркнучим словом, своїми благородними і життєстверджуючими трудами.

Хай буде йому пухом рідна земля!



Закарпатська обласна організація Національної спілки письменників України

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp