Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В медзакладах краю діятиме енергозбереження

30 липня 2014 р., 17:42

Через потребу країни зменшити споживання газу.

Враховуючи те, що перед державою постало завдання зменшити споживання природного газу на 30 %, нині в усіх сферах діяльності краю активно розробляють заходи, спрямовані на перехід до альтернативних видів палива, зокрема в медичних закладах.

Про підготовку установ охорони здоров’я Закарпатської області до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років та про заходи, спрямовані на перехід до альтернативних видів палива,розповівв.о.начальника управління охорони здоров’я ОДА Володимир Брич.

«Для своєчасної підготовки лікувально-профілактичних закладів, медичних училищ до роботи в осінньо-зимовий період та на виконання розпорядження голови ОДА Валерія Лунченка«Про підготовку господарського комплексу та установ бюджетної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2014-2015 років»,у всіх мед закладах краюрозроблені заходи та розпочаті роботи з підготовки до забезпечення їх стабільної роботи. Відтак,ведуться ремонтні роботи будівель, систем холодного та гарячого водопостачання, промивка систем теплопостачання, ревізії резервних джерел електропостачання, забезпечення твердим паливом та лімітами на природній газ», - розповідає Володимир Дмитрович.

На Закарпатті налічується 620 лікувально-профілактичних установ. Стабільну роботу систем опалення в медичних закладах областізабезпечує 181 власнакотельня, 47 з якої– в лікарнях. Із них: на газу – 161, на твердому паливі – 20,конвектори – 69,пічнеопалення (дрова, вугілля) – 201,електрокаміни – 5,електричнікотли – 7,побутовікотли на газу – 143.

Станом на 30 липня п.р. підготовлено 103 котельні (56,9%), проведено заміни 3 котлів із п’яти запланованих, також підготовлено 11,2 км тепломереж (75,2%) та створено запаси твердого палива - 2268 т із 3000 т запланованих (75,6 %).

«Заклади охорони здоров’я забезпечені засобами обліку водопровідно-каналізаційного господарства на всі 100%», - підкреслює Володимир Брич

На сьогодні заклади охорони здоров’я готові до роботи в осінньо-зимовий період на 65%. На підготовку лікувальних установ до осінньо-зимового періоду 2014-2015 року передбачено 8,8 млн. грн., з яких вже понад мільйон профінансовано.

«З метою зменшення використання газового палива в установах охорони здоров’я області впроваджуються енергозберігаючі технології, –інформуєВолодимир Брич. – Це, насамперед, переведення ряду котелень, топочних з газовим опаленням на альтернативні види палива (тверде паливо, електроопалення). Окрім того, одним із дієвих кроків є заміна дерев’яних віконних блоків на металопластикові», - зазначає посадовець.

Крім цього, постійно забезпечується виконання організаційно-технічних заходів з економії паливно-енергетичних ресурсів та інженерно-технологічних заходів раціонального та ощадливого споживання паливно-енергетичних ресурсів.

Також забезпечується проведення своєчасних і в повному обсязі розрахунків за спожиті енергоносії медичними закладами, що фінансуються з місцевих бюджетів.

Тож, питання енергозбереження та підвищення рівня ефективності використання паливно-енергетичних ресурсів в установах та закладах охорони здоров’я області - на постійному контролі керівництва управління охорони здоров’я Закарпатської ОДА.
















Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp