Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Вручення нагород, конкурсні та атестаційні справи – відбулося засідання Вченої ради УжНУ

22 червня 2018 р., 12:20

У четвер, 21 червня, відбулася завершальна в цьому навчальному році Вчена рада

На її розгляд було винесено значну кількість питань, заслухано доповіді про науково-педагогічну діяльність Українсько-угорського навчально-наукового інституту, підбито підсумки роботи Вченої ради у 2017/2018 навчальному році, розглянуто конкурсні та атестаційні справи.

На початку засідання виступив голова Асамблеї громадських рад Закарпаття Федір Харута, який висловив слова вдячності ректору Володимиру Смоланці та декану факультету міжнародних економічних відносин Миколі Палінчаку за можливість громадськості працювати в стінах університету. Також Володимир Смоланка вручив кубок за перемогу у студентській спартакіаді факультетові здоров’я та фізичного виховання. Почесним кубком були нагороджені представники футбольної команди ФІТ, які вибороли перше місце у спартакіаді серед працівників УжНУ. Почесні грамоти та відзнаки отримали також представники фізичного, економічного факультетів, ПГК.

Після приємного моменту нагородження Вчена рада перейшла до розгляду робочих питань. Зокрема, заслухали звіт про підсумки роботи Вченої ради ДВНЗ «УжНУ» у 2017/2018 навчальному році, затвердили кандидатури на призначення іменних стипендій студентам університету за результатами літньої сесії на перший семестр 2018/2019 навчального року.

Про науково-педагогічну діяльність Україно-угорського навчально-наукового інституту доповідав директор інституту Олександр Шпеник. Директор інституту зауважив, що помітно поліпшуються показники наукової діяльності: зростає кількість наукових публікацій (також тих, які входять в «Scopus»), виступів на міжнародних конференціях, видання навчальних посібників, монографій. Інститут проводить науково-пізнавальні поїздки до Відня, Женеви, Брюсселя, Венеції, Кошіце та інших європейських міст. За 2017/2018 навчальний рік в інституті проведено 32 заходи, з них студентським самоврядуванням – 11 заходів. Укладено угоди про співпрацю з університетами в Будапешті, Дебрецені, Сегеді, Пейчі, Пряшеві, Падуї, договір з Академією Наук Угорщини про спільну наукову діяльність. Вражають здобутки студентів інституту за 2017/2018 навчальний рік: вони отримали 16 відзнак на міжнародних конференціях, перемогу та призове місце у конкурсі «Стартап УжНУ» (Ганріетта Бан та Давід Гал), відзнаку за кращу наукову доповідь з фізики високих енергій в Німеччині (Іштван Сані) та приз «Prima Primisima» (Ріта Шімон). Радує і статистика працевлаштованих випускників університету, а це 55% бакалаврів та 90% магістрів, більшість працює за спеціальністю в Україні та закордоном. Також Україно-угорський навчально-науковий інститут доклав зусилля до ремонту 5-го та 6-го поверхів гуртожитку №4 та відновлення спортивного майданчику.



Жвава дискусія відбулась після презентації Олександра Шпеника навколо питання вивчення студентами Україно-угорського навчально-наукового інституту курсів української мови та літератури.

Продовжуючи засідання, Вчена рада рекомендувала присвоїти почесне звання «Заслужений лікар України» доценту кафедри хірургічних дисциплін факультету післядипломної освіти та доуніверситетської підготовки Олександру Шманьку.

Розглянувши атестаційні справи, члени Вченої ради проголосували за присвоєння вчених звань професора по кафедрі нейрореабілітації із курсами медичної психології, пульмонології та фтизіатрії Олександру Пулику, доцента по кафедрі терапії та сімейної медицини Андрію Братасюку, доцента по кафедрі терапії та сімейної медицини Ярославу Михалку.

Щодо конкурсних справ, то завідувачем кафедри теорії та практики перекладу був обраний Іван Зимомря, завідувачем кафедри кримінального права та процесу обрали Ярослава Ступника.

Також було розглянуто питання визнання дипломів про вищу духовну освіту, виданих вищими духовними навчальними закладами в Україні, створено навчальну лабораторію психології на кафедрі військової підготовки, прийнято рішення про приєднання кафедри теорії і методики фізичного виховання до кафедри фізичного виховання.

Наприкінці засідання розглянули результати конкурсу «Краща монографія 2017 року», проведеного редакційно-видавничою радою університету. У номінації «природничі науки» перше місце здобула робота Л.Суслікова та І.Студеняка «Явища частотної та просторової дисперсії в складних напівпровідникових сполуках». У номінації гуманітарні науки перемогла монографія за загальною редакцією С.Устича «Історія, що об’єднує. Нариси новітнього транскордонного співробітництва у Карпатському регіоні».

Наступне засідання Вченої ради відбудеться вже у новому навчальному році.
Олексій Шафраньош, Ганна Фельцан, Інформаційно-видавничий центр

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp