Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ужгород – не комфортне місто (Рейтинг )

26 червня 2018 р., 11:05

Згідно рейтингу журналу "Фокус"

У рейтингу комфортності українських міст брали участь столиця і обласні центри, за винятком окупованих Донецька, Луганська, а також Севастополя і адміністративного центру анексованого Криму – Сімферополя. Кожен з 22 міст міг набрати максимально 100 балів.

Як йдеться у поясненні, плюсами обласного центру Закарпаття є близькість до Європи та хороша екологія. Водночас мінуси – поганий стан доріг та низькі зарплати."Ужгород – найменш чисельний обласний центр країни. Однак дістатися туди нелегко. Місцевий аеропорт, єдиний в Закарпатті, не працює вже кілька років. За словами міністра транспорту та інфраструктури Володимира Омеляна, президент поставив завдання запустити його до кінця 2018 року. Швидкісні поїзди в Ужгород до сих пір не ходять, але транспортний комітет парламенту рекомендує залізничникам запустити сюди новий маршрут "Інтерсіті +" з Києва. Поки в Ужгород з інших регіонів країни доводиться добиратися на звичайних поїздах, проводячи в дорозі по 12-16 годин. На власному авто можна доїхати трохи швидше.

По всій видимості, через транспортні та інфраструктурних проблем жителі Ужгорода не завжди розділяють захоплені відгуки туристів про своє місто. Близько 60% респондентів проведеного недавно соціологічного дослідження групи "Рейтинг" вважають, що Ужгород – місто нереалізованих можливостей. Для вирішення проблем і розкриття потенціалу місцева влада взялася за розробку стратегії розвитку облцентру "Ужгород 2030", – йдеться в описі журналістів видання.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp