Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У столиці Литви ввели туристичний податок

27 червня 2018 р., 09:23

Вільнюс вводить з 1 липня 2018 року туристичний податок, який становить 1 євро з людини за ніч.

У Вільнюсі з 1 липня 2018 року з гостей міста буде стягуватися податок у розмірі 1 євро з людини за ніч у готелі або іншому туристському об'єкті розміщення, повідомляє портал Vilnius-Tourism.

"Починаючи з 1 липня 2018 року, Вільнюс вводить туристичний податок, який становить 1 євро з людини за ніч. Він поширюється на всіх гостей міста, які користуються послугами з розміщення. Податок спрямований на підвищення конкурентоспроможності, поліпшення інфраструктури туризму і відпочинку Вільнюса", - йдеться в повідомленні.Оплата проводитиметься під час купівлі номера готелю, в чеку податок буде зазначений окремим рядком.За даними порталу, туристський податок не стягуватиметься з хворих, чиє лікування оплачує держава, з осіб молодше за 18 років (і старше при підтвердженні навчання в школі), з інвалідів (з рівнем працездатності 0-40%). Також податок не платитимуть особи, які орендували житло в столиці на тривалий термін (від місяця) і групи осіб, що здають в оренду десять або більше кімнат, для яких звільнення від сплати діє до 1 січня 2019 року.Все більше міст і курортів вводять податок для туристів. Такий податок вже діє в популярних містах Німеччини, Італії, Іспанії, Балеарських островів, Голландії та Франції.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp