Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

"Рейдерська справа" магазину «Корзо» мовою фактів

28 червня 2018 р., 18:50

Про резонансну справу магазину "Корзо" в обласному центрі Закарпаття, рейдерів та законних власниць, голослівні міфи та прямі докази

Група осіб, причетних до заволодіння майном Товариства «Магазин Взуття» – магазину "Корзо" в центрі Ужгорода, через замовні статті в соціальних мережах та маловідомих сайтах, робить всілякі спроби дискредитувати громадських активістів та дійсних власниць магазину, приписуючи їм змову з «глобальним злом» та одночасно, виправдовуючи своє право на відбирання в цих літніх жінок єдиного майна, яке вони спільно заробляли мозолистими руками.

Єдиний спосіб розкласти крапки над «і» в цій справі можливо тільки за допомогою чітких та безспірних доказів, які дозволять кожному зробити свої самостійні висновки про те, хто сірий, а хто білий, де правда, а де кривда.Основний міф, який рейдери пропонують громадськості – це те, що саме Запорожець викупила нерухоме майно з комунальної власності за свої кошти, а інші учасники товариства нічого не вносили.З договору купівлі-продажу переконуємось, що приміщення магазину «Корзо» площею 269 кв.м. викупило саме Товариство, від імені якого діяла Запорожець, як керівник та представник товариства, а не будь-хто інший (Скан 1).

Кошти за придбання майна сплачувало Товариство, яке і було стороною договору, а не Запорожець чи інші невідомі особи. Після розрахунку право власності було оформлено за Товариством (Скан 2).

Чим підтверджені слова Запорожець про те, що майно викуплено нею та за її кошти? Доказів такого впродовж п’яти років нікому не пред’явлено.

Запорожець, користуючись довірливістю людей, ще понад десять років тому переоформила половину приміщень Товариства на себе, оформивши свідоцтво про право власності на приміщення площею 134 кв.м. (Скан 3).Тривалий час здавала свої приміщення та приміщення Товариства в оренду, а кошти використовувала для часткового ремонту майна, а решту на свої потреби, запевняючи учасників, що настали важкі часи і коштів не вистачає.Як свідчать документи в інвентарній справі половину своїх приміщень Запорожець продала в червні 2010 року за ціною 270 тис. $ (Скан 4). Іншу частину за участі подруги Шек Олени продала в березні 2012 року за ціною 138 тис. $ (Скан 6).

Отримання всієї суми коштів в розмірі понад 400 тис. $ підтверджено розписками посвідченими нотаріально (Скан 5 та 7).

{g}

Особливо яскравим є те, що саме після через рік після першого продажу свого приміщення, Запорожець переоформила нерухомість Товариства на підставну особу – Зав’ялова Максима. Очевидно що ціна продажу таких приміщень не могла складати 18 тис. $ як було зазначено спільниками в незаконному договорі, адже вона в той же час вона продавала такі ж сусідні приміщення за ціною в 20 разів вищою. Цим спростовується міф рейдерів про те, що інші учасники погодились продати таке приміщення, а згодом передумали.Ще через рік Зав’ялов переоформив майно Товариства на ту ж Шек Олену (Скан 8) та доньку Запорожець – Марину (Скан 9).

Ось так виглядають сухі факти, які підтверджені прямими доказами.На нашу думку, дії Наталії Запорожець по переоформленню майна Товариства на свою рідню за спинами інших дев’яти співвласників, не можуть бути виправдані жодними гарними фразами.ЇЇ вчинки не характеризують її як добродійку та мають об’єктивно кваліфікуватись за кримінальним законом і, видається, прокуратура нарешті почала вже це робити.
Ініціативна група магазину "Корзо"

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp