Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Посвідка на тимчасове проживання в Україні

28 червня 2018 р., 11:21

Що для цього потрібно

Посвідка на тимчасове проживання в Україні - документ, що дозволяє його власнику безперешкодно перебувати на території держави.

Залежно від того, на яких підставах оформляється тимчасовий вид на проживання в Україні, органи державної міграційної служби можу зажадати такі додаткові документи:

• Заява про надання платних послуг, пов'язаних з оформленням посвідчення про тимчасове дозволі на проживання

• Завірена нотаріально заяву або гарантійний лист приймаючої сторони про те, що вони приймають на себе всі фінансові зобов'язання щодо проживання іноземця в країні і його подальшого повернення на батьківщину

• Документи, які підтверджують достатнє фінансове стан приймаючої сторони, щоб забезпечити всі витрати, пов'язані з проживанням іноземця в Україні

Багато компаній, які допомагають клієнтам з оформленням документів. Так, коли ви звертаєтеся в одну з таких компаній, ви зможете отримати допомогу. Сюди входить консультація з питань отримання тимчасової посвідки на проживання в Україні. Ще співробітники компанії можуть якісно і оперативно зібрати, і підготувати всі необхідні документи, які стануть в нагоді для оформлення посвідки на проживання. Так само компанія забезпечить оплату державного мита, а також представництво в орган державної міграційної служби.

Виходячи із закону «Про свободу пересувань», в перебігу десяти днів після отримання посвідчення про тимчасове дозволі на проживання іноземець або особа без громадянства зобов'язана зареєструвати своє місце проживання. Щоб зробити це, необхідно надати до відділення державної міграційної служби за місцем реєстрації такі папери:

• Заява реєстрації місця проживання

• Листок прибуття / вибуття

• Копія картки про реєстрацію місця проживання

У разі порушення даного розпорядження передбачається адміністративний штраф. Щоб уникнути неприємностей, радимо всім підготувати документи про реєстрацію одночасно з документами для отримання тимчасової посвідки на проживання в Україні.

Відповідно до поточного законодавства, посвідка на тимчасове проживання оформляється терміном до одного року. При наявності належних підстав, іноземець має право продовжувати посвідчення ще на рік. Як тільки іноземець отримує відповідне посвідчення, в його паспорті ставиться штамп, що він знаходиться на території держави на підставі виданого йому посвідчення.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp