Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Проведуть акцію на підтримку Сенцова

30 червня 2018 р., 12:08

У Києві на стадіоні "Олімпійський"

Захід заплановано на 21 годину 2 липня, повідомляють організатори у Facebook.

Усіх небайдужих закликають долучитися до акції, запаливши на полі напис "Олег, Україна з тобою!".

"Приходь та підтримай Сенцова - запали величезний напис "Олег, Україна з тобою!" на полі Олімпійського стадіону! Долучай друзів та знайомих. Чим більше нас буде, тим більше це додасть сил Олегу Сенцову у смертельному протистоянні з кремлівським мордером", - йдеться в оголошенні.

Раніше адвокат українського політв'язня Дмитро Дінзе повідомив, що наразі до влади РФ є два прохання про помилування Сенцова.

З 15 червня український омбудсмен Людмила Денісова перебуває в РФ з метою відвідування незаконно засуджених українців, але їй не дозволили зустрітися з жодним із політв'язнів - зокрема відмовили у допуску до Олега Сенцова, який голодує в російській колонії вже 47 день, до Романа Сущенка, Миколи Карпюка.

28 червня Денісова вчергове не змогла потрапити до колонії "Білий ведмідь" у Лабитнангі, щоб відвідати Олега Сенцова.

29 червня український омбудсмен заявила, що поінформує міжнародні організації про порушення Росією міжнародних конвенцій, її мандату як омбудсмена та домовленостей президентів через недопуск до українських політв'язнів у Росії.

Також Денісова заявила, що Україна готова передати Росії 23 засуджених росіян в обмін на 23 українців, які утримуються в РФ.

У Кремлі визнали, що у переговорах щодо відвідування в РФ утримуваних осіб "є труднощі".

З проханням до Путіна про помилування Сенцова вже звернувся Генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, на що у Кремлі відповіли, що помилувати Сенцова на підставі цього прохання не можуть.

Політв'язень Олег Сенцов, якого утримують у колонії "Білий Ведмідь" у Лабитнангі (РФ), з 16 травня оголосив голодування з вимогою до РФ відпустити усіх незаконно утримуваних українців.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp