Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Стартувала виставка тандему закарпатських митців Ольги Гал та Анастасії Мошколи

30 червня 2018 р., 18:30

Учора в Ужгороді

29 червня в ужгородському кафе "Fanka" відкрилася виставка творчого тандему закарпатських митців Ольги Гал та Анастасії Мошколи. Експозиція під назвою "Філософія орнаменту" складається з близько двох десятків графічних та керамічних робіт, об'єднаних темою орнаменту.

{g}

У своїх роботах Ольга Гал та Анастасія Мошкола прагнуть дослідити та зберегти давні орнаменти, познайомити з ними небайдужих до народного мистецтва.

Частина графічних робіт А.Мошколи, які представлені на даній виставці вже експонувалися на всеукраїнських виставках у Києві, Харкові та Одесі. Деякі роботи експонуються вперше. О. Гал дослідженням старовинних орнаментів вишивки Виноградівського району займається давно, на цю тему нею написано багато наукових робіт, також вона втілена в кераміці мисткині. О.Гал досліджує першоджерела орнаменту - народну вишивку, а в роботах А.Мошколи старовинний орнамент виступає в сучасній інтрерпретації. Таке поєднання минулого і сучасного робить виставку особливо цікавою, причому для усіх поколінь.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp