Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Збори селян Павшина ухвалили рішення об’єднуватися з Мукачевом у єдину громаду (ФОТО)

3 липня 2018 р., 08:25

У травні міський голова Мукачева Андрій Балога надіслав у вісім навколишніх громад.

Лавківську, Ключарківську, Верхньокоропецьку, Новодавидківську, Шенборнську, Павшинську, Івановецьку сільські та Кольчинську селищну ради - звернення з пропозицією створити об’єднану територіальну громаду.

{g}

У неділю у с. Павшино Мукачівского району з ініціативи сільського голови Вікторії Кізман відбулися громадські обговорення щодо пропозиції Мукачівської міської ради про приєднання громади с. Павшино до Мукачівськоії об'єднаноі територіальної громади.

Павшинський сільський голова детально розповіла присутнім на зборах, що історично с. Павшино є приміською територією. «Нас з м. Мукачево об’єднують спільна робота – у місті працює 75% працездатного населення села, освіта, медицина, у нас спільні транспортні комунікації. Після об’єднання ми не будемо міським кварталом, ми зберігаємо статус села. У процесі адмінрефрмування у нас є три варіанти: об’єднатися з якоюсь сусідньою сільською громадою, об’єднатися з Мукачевом, або чекати 2020, коли нас приєднають без нашої волі. Тому найкраще зробити усвідомлений і оптимальний вибір. А це Мукачево, з яким ми по суті зрослися», - сказала В.Кізман.

«Ми самостійно за власні кошти не вирішимо жодної своєї соціальної проблеми – не збудуємо водогін і водовідведення, школу, дитсадок. Об’єднуючись з громадою Мукачева ми зафіксуємо у меморандум наші першочергові проблеми та строки їхнього вирішення», - наголошували у своїх виступах депутати сільської ради, жителі села.

Водночас Мукачівська РДА не пропонує жодних альтернативних варіантів для розвитку села, а каже вустами заступника голови РДА Олександра Богіва «почекайте ще». Консультанти Закарпатського РВ АМУ, які взяли участь у зібранні, розповіли їм про механізм реалізації їхнього волевиявлення та переваги у соціальному розвитку, які мають ОТГ.

Рішення на зборах про початок процедури щодо приєднання до громади м. Мукачева селяни прийняли одноголосно. З усіх виступів було зрозуміло: люди втомились від обіцянок і хочуть реально розвивати власне село за допомогою правових механізмів, наданих державою об’єднаним громадам.







Закарпатське РВ АМУ

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp