Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Державне агентство водних ресурсів України: будівництво міні-ГЕС на річках призводить до порушення умов існування водних живих ресурсів (ДОКУМЕНТ)

3 липня 2018 р., 16:25

Будівництво об’єктів гідроенергетики на річках незалежно від потужності призводить до порушення умов існування водних живих ресурсів та зміни гідроморфологічного стану русел річок.

Про це йдеться в листі Державного агентства водних ресурсів України на адресу Закарпатської облдержадміністрації. Як зазначається в документі, проекти будівництва об’єктів гідроенергетики повинні розроблятися з урахуванням чинного природоохоронного законодавства, а в разі будівництва у межах транскордонного річкового басейну – вимог міжнародних договорів, стороною яких є Україна. Рішення про будівництво таких об’єктів мають прийматися у кожному конкретному випадку з урахуванням потенційних екологічних ризиків і наслідків, позиції місцевих громад та висновків оцінки впливу на довкілля…
Повністю лист Державного агентства водних ресурсів України додається нижче.
Як повідомлялося раніше, Державне агентство рибного господарства також виступає проти будівництва міні-ГЕС на Закарпатті.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp