Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Рада ухвалила закон про відновлення кредитування

4 липня 2018 р., 10:15

На засіданні у вівторок, 3 липня, «за» відповідну ініціативу проголосували 239 народних депутатів

Після вступу в силу закону банки зможуть отримувати важливу для кредитних відносин інформацію про позичальника Верховна Рада України ухвалила закон №6027-д про відновлення кредитування, інформує 1NEWS.

Передбачається, що документ дозволить зменшити ризики кредиторів під час здійснення кредитних операцій, що має полегшити доступ суб’єктів господарювання і фізичних осіб до використання банківських позик.

Також очікується, що будуть захищені права кредитора-іпотекотримача, документ юридично убезпечить інститут поруки.

Окрім того, банки зможуть отримувати важливу для кредитних відносин інформацію про позичальника. Після вступу в силу закону стане неможливим відчуження предмета іпотеки без згоди банку-кредитора.

До того ж мають зменшитися ризики ухилення від кредитних зобов’язань під час успадкування майна позичальника. Парламент ухвалив цей законопроект за основу в травні 2018 року 237 голосами народних депутатів.

Нагадаємо, українці вже у цьому році зможуть купувати квартири з місячним платежем, що приблизно дорівнює орендній платі. Низькі ставки і тривалий термін погашення боргу передбачені у проекті Державної іпотечної установи (ДІУ). В першу чергу програма торкнеться ветеранів АТО. У відомстві пояснюють: після узгодження з урядом нову програму випробують на пільговиках.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp