Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна вже відчуває наслідки кліматичних змін - міністр

5 липня 2018 р., 08:20

В останні роки в Україні почастішали погодні аномалії. За минулий рік підвищення середньої річної температури повітря становило 1,1 градуса.

Погодні аномалії, зафіксовані в Україні протягом останніх років, підтверджують наявність негативних процесів зміни клімату. Про це сказав міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак, повідомляє в середу, 4 липня, урядовий портал.

Він зазначив, що мова йде як про посилення засух, збільшення тривалості спекотних періодів (так званих хвиль спеки), так і про повторюваність і збільшення інтенсивності гроз, градів і шквалів."Достатньо згадати останній місяць, коли в Карпатах випав сніг, а сильні зливи спричинили повені на Прикарпатті й укотре завдали великих збитків людям, що там проживають. Тобто зміна клімату несе загрози для здоров'я населення і стану екосистем і призводить до значних економічних збитків. Мабуть, в Україні немає жодної сфери життєдіяльності людини, яка б не зазнала впливу у зв'язку зі змінами клімату", - пояснив міністр.Він також навів дані Укргідрометцентру, згідно з якими підвищення середньої річної температури повітря в Україні на кінець 2017 року становило 1,1 градуса Цельсія, що перевищує підвищення глобальної температури.

"Протягом останніх років в Україні майже вдвічі зросла повторюваність днів з максимальними температурами влітку, які перевищують 35 і навіть 40 градусів Цельсія. Це вже категорія екстремальних погодних явищ", - резюмував Семерак.У той же час він нагадав, що Україна однією з перших у Європі підписала і ратифікувала Паризьку кліматичну угоду, яка прийде на зміну Кіотському протоколу."На жаль, для більшості українців кліматична політика поки що є чимось абстрактним. Для її успішної реалізації потрібна політична воля на прийняття одночасних рішень у всіх секторах економіки, включаючи енергетику, промисловість, агропромисловий комплекс, транспорт, землекористування, а також збереження і відтворення екосистем", - резюмував міністр.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp