Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Офіційному журналі ЄС опублікували рішення про 1 млрд євро для України

6 липня 2018 р., 17:07

Рішення набуде чинності 9 липня, в день 20-го Саміту Україна-ЄС, який відбудеться у Брюсселі

Рішення Європарламенту та Ради ЄС про надання Україні четвертої програми макрофінансової допомоги ЄС в обсязі 1 млрд євро сьогодні було опубліковане в Офіційному журналі ЄС.

"Передумовою для надання макрофінансової допомоги Союзу повинно бути те, що Україна поважає ефективні демократичні механізми - в тому числі багатопартійну парламентську систему і верховенство права - та гарантує повагу до прав людини. Крім того, конкретні цілі макрофінансової допомоги Союзу повинні посилити ефективність, прозорість та підзвітність систем управління державними фінансами в Україні та сприяти структурним реформам, спрямованим на підтримку сталого і всеохоплюючого економічного зростання, створення робочих місць та фіскальної консолідації", - йдеться у рішенні.

У документі зазначається, що вся сума макрофінансової допомоги ЄС надається Україні у формі позик. Єврокомісія наділена повноваженням запозичити необхідні кошти на ринках капіталу або фінансових установ та надавати їх Україні. Кредит має максимальний середній термін погашення 15 років.

Раніше віце-прем’єр з європейської та євроатлантичної інтеграції Іванна Климпуш-Цинцадзе заявляла, що Україна може очікувати на виділення першого траншу (500 млн євро) макрофінансової допомоги після досягнення домовленостей з МВФ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp