Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Працівники ОБСЄ побували на Закарпатті

7 липня 2018 р., 16:00

Нещодавно

Представники Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні 3 липня зустрілися з колективом Закарпатської філії Суспільного. Спостерігачів цікавили особливості роботи місцевих журналістів і труднощі, з якими вони стикаються в роботі. Працівники філії зазначили, що найбільшим викликом є критичне недофінансування Суспільного, через що регіональний мовник не може запустити нові програми, котрі пройшли пітчинг, а також оновити застріле обладнання. Своєю чергою, представники ОБСЄ пояснили, що їхній єдиний важіль впливу на ситуацію — інформаційний. Тож про відсутність необхідних коштів для розбудови незалежного мовника місія поінформує європейські інстанції, які водночас можуть вплинути на українську владу. Представники ОБСЄ наголосили, що свобода слова є однією із засад створення демократичного суспільства. 

Також спостерігачі розпитували про діяльність редакцій нацменшин. Таких у Закарпатській філії Суспільного — п’ять: угорська, румунська, словацька, німецька та російсько-русинсько-ромська. Із керівниками цих редакцій представники місії обговорили змістове наповнення програм та якість зворотного зв’язку від аудиторії. Завідувачка редакції німецької нацменшини Олена Дей повідомила, що журналісти філії прискіпливо стежать за дотриманням гендерної рівності та відсутністю порушень прав людини у своїх матеріалах. «Представники місії ОБСЄ на власні очі побачили, як працюють журналісти Закарпатської філії та почули про проблеми, що їх турбують. Спостерігачі особисто поспілкувалися з керівниками редакцій нацменшин. Це надзвичайно важливо, оскільки візити міжнародних організації на філію сприяють поширенню достовірної інформації у світі про реформу Суспільного в Україні», — розповів т.в.о. менеджера Закарпатської філії Суспільного Мирослав Поляковський. За результатами зустрічі сторони домовилися про співпрацю у висвітленні проблем національних меншин та подальше забезпечення свободи слова в мовленні теле- та радіоканалів філії Суспільного.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp