Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На використання альтернативного палива Закарпаттю необхідно майже 18 мільйонів

31 липня 2014 р., 18:47

Знайшовши таку суму, ми зможемо економити 1,7 млн. м. куб. природного газу.

Днями у Тячівському районі під керівництвом заступника голови облдержадміністрації Михайла Рівіса відбулося засідання робочої групи із розроблення заходів щодо забезпечення переходу до особливого режиму функціонування енергетичної галузі області. У засідання взяли участь заступники голів, райдержадміністрацій, міськвиконкомів краю. 

На виконання розпорядження голови ОДА Валерія Лунченка про підготовку господарського комплексу та установ бюджетної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період 2014/2015, обговорювалися питання про розроблення оперативного плану технічних заходів щодо зменшення споживання природного газу теплопостачальними підприємствами на 30 % до кінця 2014 року та вжиття технічних і адміністративних заходів щодо зменшення споживання природного газу на об’єктах бюджетної сфери. 

Віктор Лукеча, директор департаменту житлово-комунального господарства, будівництва та інфраструктури ОДА розповів про оперативний план заходів проведення опалювального сезону 2014/2015 рр., які були розроблені за пропозиціями РДА та міськвиконкомів. Загальна вартість впровадження заходів, запропонованих закладами охорони здоров’я, освіти, галузі культури, соціальної сфери, комунальними підприємствами, а також райдержадміністраціями та міськвиконкомами – 17,8 млн. грн. За попередніми розрахунками, заходи енергозбереження можуть дати економію природного газу 1,7 млн. м. куб. 

Також учасники засідання оглянули нову котельню у Тячівській районній лікарні. Це один з перших об’єктів в області, де впроваджено використання альтернативних джерел енергії. Введення в дію котельні дасть якісну теплову енергію та економію 250-300 тис. м. куб газу в рік. 

Михайло Рівіс доручив представникам РДА та міськвиконкомів доопрацювати свої пропозиції щодо впровадження заходів з економії природного газу та переходу на альтернативні джерела енергії і вже наприкінці тижня представити їх на засідання в обласній державній адміністрації. 
Прес – центр ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp