Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

ЄС очікує поправок до закону про Антикорсуд - Туск

10 липня 2018 р., 08:10

Йдеться про норму, згідно з якою апеляції на рішення в справах будуть подаватися по вертикалі судів загальної юрисдикції.

Євросоюз очікує, що Україна внесе поправки до закону про Вищий антикорупційний суд. Про це сказав президент Європейської Ради Дональд Туск на прес-конференції за підсумками саміту ЄС-Україна в Брюсселі, повідомляє РБК-Україна в понеділок, 9 липня.

"Ми вітаємо недавній закон про створення Вищого антикорупційного суду і чекаємо прийняття поправок, які потрібні для належної роботи суду", - заявив Туск.Він зазначив, що мова йде про норму в прийнятому в червні законі, згідно з яким апеляції на рішення в справах, які зараз розглядаються судами, будуть подаватися по вертикалі судів загальної юрисдикції.За словами Туска, у ЄС уже чекають швидкої зміни закону, який поширить юрисдикцію Вищого антикорупційного суду на рішення судів першої інстанції."Ми привітали намір зробити так, щоб суд запрацював у повному обсязі до кінця року", - додається в заяві.У свою чергу президент України Петро Порошенко зазначив, що очікує прийняття цієї поправки Верховною Радою вже на цьому тижні."Я сподіваюся, що в четвер парламент підтримає поправку, яка може ще підвищити ефективність цього суду", - сказав президент.Нагадаємо, 21 червня Верховна Рада схвалила президентський законопроект (№8497) про створення Вищого антикорупційного суду України. Президент Порошенко підписав цей документ 26 червня.Уже на наступний день у США заявили про необхідність внесення важливих поправок до закону про Антикорсуд.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp