Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Про погрози посадовця на Хустщині

14 липня 2018 р., 13:00

Місцевій жительці

«Буде хтось підіймати пір’я в Березові, я приведу телеканали» - з таких слів почались погрози і тиск заступника голови Хустської районної ради, районного депутата Михайла Калинича жителям села Березово, що на Хустщині.

Таку відповідь отримала місцева жителька по телефону 11 липня на запитання: «Сесія ще не відбулася, лиш у три години назначена сесія, а вже рішення є.. Чому сяк робиться?». Оскільки мешканці отримали рішення Березівської сільської ради від 11 липня 2018 року щодо поділу земельної ділянки, яким фактично хочуть забрати 10 сотин із землі передбаченої для будівництва нової школи.

М.Калинич пояснив, що ці 10 сотин землі треба для майбутньої амбулаторії в рамках медичної реформи, а якщо сільрада не виділить їх зараз, то «поїзд пуйде». Тому доповнив, що це рішення «уже заднім числом на вчора має бути».Люди звичайно хочуть і селу потрібна нова амбулаторія, але щоб це не зашкодило будівництву нової школи. До слова, теперішня школа аварійна і переповнена, тому діти змушені навчатись у дві зміни.

Крім того площа землі, що передбачена первісним проектом нової школи, зі слів селян, вже з роками зменшилась на близько 50 сотин, «завдячуючи» попередньому голові села Василю Паш, який обіцяючи хлібопекарню для села, побудував там собі будинок. А після цього з часом і інші мешканці самовільно побудували поруч ще декілька інших будинків, тому достеменно ніхто не знає скільки реально залишилось там землі для майбутньої школи.

Тому люди просять посадовців зробити спочатку обстеження земельної ділянки із залученням землевпорядної організації, а саме, встановити яка площа фактично залишилось для будівництва нової школи і чи вистачить її, у разі надання частини для амбулаторії.

Лише після цього депутати зможуть прийняти обґрунтоване і законне рішення - із наявними обмірами і розрахунками.

Крім того, Михайло Калинич лукавить, надавши людям не повну інформацію щодо фінансування будівництва амбулаторії, а точніше не повідомив про наявні проблеми. Оскільки, досі урядом не затверджений порядок використання цих коштів.Однак наразі горе-посадовець не зважив ні на це, ні на думку мешканців Березова і зухвало констатував, що в неділю, 15 липня, депутати вирішать дане питання, а не люди.Березівчани сподіваються, що вище керівництво області та правоохоронці втрутяться в дану ситуацію і не допустять більше подібного тиску.

Громадський правозахисник Віталій Грегор​

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp