Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Україна почала робити снаряди за стандартами НАТО

18 липня 2018 р., 09:03

На армійському заводі в Шостці запустили серійне виробництво автоматичних гранатометів ПГОФ-40.

Шосткинський державний завод Імпульс, що входить до складу Укроборонпрому, спільно з київським заводом Кузня на Рибальському, розпочав серійне виробництво боєприпасів для 40-мм автоматичного гранатомета - ПГОФ-40, які відповідають стандарту НАТО. Про це в середу, 18 липня, повідомляє прес-служба концерну.

"Уперше в Україні в співпраці з Кузнею на Рибальському було освоєне і розпочате серійне виробництво 40-мм боєприпасів для автоматичного гранатомета. Зараз Імпульс працює над тим, щоб збільшити обсяги виробництва цих боєприпасів шляхом механізації виробництва і впровадження нових інструментів. При цьому, в основному, складання таких боєприпасів - це ручна робота", - заявив директор підприємства Євген Чернов.ПГОФ-40 - граната осколково-фугасної дії з типорозміром 40х53 мм, що відповідає встановленому в НАТО стандарту боєприпасів до автоматичних гранатометів. Порівняно з 30-мм гранатами, які зараз використовуються в більшості автоматичних гранатометів, що є на озброєнні української армії, 40-мм граната має велику потужність і розліт осколків.Також заводом було освоєне виробництво спеціальних інертних 40-мм боєприпасів ПГИ-40, які використовуються для пристрілки автоматичного гранатомета і навчання особового складу.Окрім того, заводи освоюють виробництво ВОГ-25В, які призначені для стрільби з підствольних гранатометів для автоматів, що є на озброєнні силових структур України.В Укроборонпромі підкреслили, що Шосткинський державний завод Імпульс є однією з головних складових у програмі створення повного циклу українського виробництва боєприпасів різних видів.Підприємство в замкнутому циклі виробляє детонатори, капсулі й інші елементи для різних видів боєприпасів, від звичайних патронів до далекобійних ракет типу "земля-земля".Окрім того, тільки на Імпульсі в Україні виробляються засоби ініціювання вибухових речовин для проведення вибухових робіт у гірничодобувній промисловості.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp