Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Журналісти дізналися, де навчаються діти українських топ-чиновників

18 липня 2018 р., 11:14

Найчастіше для освіти дітей політики обирають Велику Британію, США, Іспанію, Данію, Канаду, Швейцарію, Німеччину, Чехію і Нідерланди.

В Україні 133 чиновники на противагу національній системі освіти надають перевагу закордонній і витратили на навчання своїх дітей за кордоном 35,5 млн гривень у минулому році. Про це йдеться в розслідуванні журналістів Bihus.info.

Згідно з повідомленням, 27% дітей українських топ-чиновників навчаються за кордоном. Журналісти зауважують, що найчастіше для освіти дітей вони обирають Велику Британію, США, Іспанію, Данію, Канаду, Швейцарію, Німеччину, Чехію і Нідерланди.Найбільше грошей у 2017 році в освіту дітей інвестував президент Петро Порошенко. Його доньки-близнята Олександра і Євгенія, а також молодший син Михайло навчаються в британському Сoncord College. 

За їхнє навчання в минулому році глава української держави виклав 3,8 млн гривень.Нардеп від Блоку Петра Порошенка Руслан Демчак також обрав для навчання своїх дітей Велику Британію. Це обходиться йому в більш ніж 2 млн гривень за рік.Діти радниці голови Адміністрації президента Наталії Попович теж навчаються в країнах ЄС. Згідно з декларацією, вони з чоловіком (Ігор Перегинця, екс-заступник міністра охорони здоров'я) витрачають на їхню дошкільну і середню освіту понад 1,7 млн ​​гривень.На четвертому місці за витратами на закордонну освіту спадкоємців - депутат Хмельницької облради Андрій Гордійчук. Його син навчається в Лондоні за 1,4 млн гривень за рік.Bihus.infoУ першу п'ятірку цінителів британської системи освіти також увійшла екс-глава Нацбанку Валерія Гонтарева. Її син Микита у 2017 році закінчив київську British International School, випускники якої отримують з українським атестатом й міжнародний сертифікат.Раніше повідомлялося, що в новому рейтингу найкращих вищих навчальних закладів Європи британського журналу The Times Higher Education (THE) виявилося чотири українських ЗВО.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp