Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Календар щеплень – оновлено

20 липня 2018 р., 09:35

В Україні оновлено Національний календар профілактичних щеплень - відповідно до рекомендацій ВООЗ та міжнародної практики.

Зміни вже вступили у дію. Від туберкульозу (БЦЖ) дітей щеплюватимуть 1 раз - на 3-5 добу життя, ревакцинацію у 7 років робити більше не потрібно. Другу дозу вакцини проти гепатиту В дитина отримуватиме не у перший місяць життя, а у другий, зауважуючи, що щеплення робитимуть багатокомпонентною вакциною, яка даватиме захист одразу від кількох хвороб - гепатиту В, дифтерії, правця, кашлюку та поліомієліту.

«Вакцинація за календарем профілактичних щеплень є безкоштовною. Її можна зробити у сімейного лікаря або педіатра. Вакцини від 10 небезпечних хвороб - гепатиту В, туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, коклюшу, правця, гемофільної інфекції, кору, краснухи та епідемічного паротиту закуповує держава. Всі вакцини якісні, ефективні та безпечні, прекваліфікование ВООЗ », - зазначив заступник головного лікаря обласної дитячої лікарні, обласний педіатр Михайло Радь.




Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp