Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Нафтогаз не піде на мирову з Газпромом

20 липня 2018 р., 18:17

Нафтогаз пропонує Газпрому сплатити компенсацію і зупинити будівництво Північного потоку-2, а потім говорити про мирову угоду.

Мирова угода між Нафтогазом і Газпромом щодо вже прийнятих Стокгольмським арбітражем рішень є неможливою. Про це в п'ятницю, 20 липня, заявив комерційний директор Нафтогазу Юрій Вітренко у Facebook.

"Як ми сказали Газпрому на тристоронній зустрічі, мирова угода щодо вже прийнятих арбітражем рішень є неможливою. Це навіть суперечить суті мирових угод - потрібно було про них домовлятися до прийняття остаточного рішення арбітражем", - заявив він.

Крім того, в арбітраж був поданий новий позов НАК щодо Газпрому з вимогою компенсації понад 12 млрд доларів. І, як зазначив Вітренко, якщо Газпром хоче укласти мирову угоду щодо нових арбітражних процесів, він може оплатити НАК компенсацію в позасудовому порядку.

Разом з тим, він додав, що це не може затримувати тристоронні переговори щодо транзиту після 2019 року.

"Ну якщо хтось хоче штучно ці переговори затягувати або відкладати, то повинно бути відкладено і будівництво Північного потоку-2, як політичного і антиконкурентного проекту", - вважає Вітренко.

Як відомо, мирова угода Газпрому з Нафтогазом обговорювалася на переговорах в Берліні як один з варіантів, але рішень з даного питання немає.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp