Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

МЗС України викликає італійського посла через заяви Сальвіні про Крим

21 липня 2018 р., 14:00

Для пояснень унаслідок скандальних заяв міністра внутрішніх справ Італії Маттео Сальвіні щодо "референдуму" в Криму до МЗС України викликають посла Італії, повідомили в українському відомстві.

Міністерство закордонних справ України запросило посла Італії для отримання роз'яснень та висловлення протесту через позицію віце-прем'єра Італії Маттео Сальвіні щодо анексії Росією Криму. Про це йдеться в повідомленні прес-служби українського МЗС, оприлюдненій увечері п'ятниці, 20 липня, на сайті дипломатичного відомства.

У коментарі МЗС засуджується позиція італійського міністра щодо "законності" проведеного в Криму "референдуму" про приєднання до Росії. "Засуджуємо позицію італійського політика як таку, що не ґрунтується на реальних фактах та суперечить визнаним принципам та нормам міжнародного права", - йдеться у коментарі українського дипломатичного відомства. У Києві розраховують, що уряд Італії "вкотре засудить" анексію Криму та "агресію проти України".

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін написав у своєму мікроблозі в соціальній мережі Twitter: "Хто виправдовує анексію, хто не вірить, що існує міжнародне право, - обов'язково за це заплатить".


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp