Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українські курці матимуть більше витрат

1 серпня 2014 р., 16:40

За шкідливу звичку громадянам доведеться платити більше.

Парламент підтримав урядову пропозицію підняти вартість ставок акцизного податку на цигарки. Показник збільшено на 5%. Згідно схваленої версії законопроекту № 4309а, за тисячу цигарок із фільтром постачальнику доведеться сплачувати 227,33 грн замість колишніх 216,5 гривень. Зміни торкнулися й акцизу на цигарки без фільтру. Тепер він становить 101,72 грн за тисячу одиниць. Раніше було 96,88 гривень. Виробники та імпортери загалом вважають це рішення компромісним і висловлюють розуміння необхідності підняття акцизів у зв'язку з економічною ситуацією в країні. Водночас, директор з корпоративних питань Imperial Tobacco в Україні Олег Стрекаль повідомив, що наслідком рішення стане подорожчання продукції в роздрібній мережі. 

Він припустив, що ціни на цигарки зростуть на 25-50 копійок за пачку. Читайте також: Українці переплачують на акцизних марках 43 мільйони гривень щомісяця - ЗМІ У свою чергу, менеджер українського представництва Philip Morris Олексій Калініченко вважає, що можливості наповнення бюджету за рахунок підвищення акцизів тепер уже точно вичерпані. А державі краще зосередитися на боротьбі з нелегальною торгівлею тютюновими виробами. Про можливе зниження обсягів виробництва та доходів легальних виробників тютюнової продукції турбується менеджер з корпоративних питань компанії British American Tobacco Ірина Курінна. "Ми стурбовані і розчаровані рішенням уряду підвищити ставки акцизного податку вже через два місяці після їх підвищення (на 25%) з 1 липня", - сказала вона. Втім, важке майбутнє вимальовується не лише для вітчизняних виробників тютюнової продукції. Як повідомлялося, у Європі у 2022 році запровадять табу на ароматизовані цигарки.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp