Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні ввели нові правила оформлення лікарняних

24 липня 2018 р., 08:37

Тепер оформлена заява-розрахунок може бути передано роботодавцем і прийнято Фондом в електронному вигляді з цифровим підписом.

В Україні з 1 жовтня 2018 року почне діяти нова форма заяви-розрахунку для надання матеріального забезпечення застрахованим особам і окремих виплат постраждалим на виробництві для оплати лікарняних. Відповідну постанову правління Фонду соціального страхування України затвердило на позачерговому засіданні 19 липня, повідомляє в понеділок, 23 липня, прес-служба ФССУ."Відповідно до прийнятого порядку, оформлена заява-розрахунок може бути передана роботодавцем і прийнята Фондом соцстрахування в електронному вигляді із застосуванням електронного цифрового підпису", - йдеться в повідомленні.Документ оформляє і подає до робочого органу виконавчої дирекції Фонду соцстрахування або його відділення страхувальник (роботодавець).Очікується, що прийнятий порядок дозволить запобігти можливим помилкам при визначенні розміру допомоги і страхових виплат. З цією метою робочі органи виконавчої дирекції Фонду соцстрахування здійснюватимуть попередній контроль правильності нарахування виплат і в разі виявлення помилок надаватимуть рекомендації страхувальнику щодо їх усунення ще до фінансування виплат."Це дозволить уникнути штрафів, які сьогодні можуть накладатися на роботодавця в разі виявлення неправомірного використання коштів Фонду соціального страхування під час перевірок за фактом уже профінансованих заяв-розрахунків", - пояснили у відомстві.Окрім того, 1 жовтня 2018 року набирає чинності система інформування роботодавцем про здійснені виплати застрахованим особам, які мають на меті зменшити ризик можливих затримок при компенсації застрахованим особам втраченого заробітку за період хвороби (оплата за лікарняними листками), виплаті допомоги по вагітності і пологах, як і при здійсненні страхових виплат потерпілим на виробництві.Раніше повідомлялося, що Міністерство охорони здоров'я України змінює систему виписки лікарняних листів.Перед цим Міністерство охорони здоров'я скасувало талони, звітність по диспансерному огляду і обов'язкові медичні картки для вступу до школи.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp