Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні згадують жертв Скнилівської трагедії

27 липня 2018 р., 15:50

У Львові 16 років тому загинули 77 осіб і понад 500 постраждали під час падіння палаючого літака у натовп глядачів.

У п'ятницю, 27 липня виповнилося 16 років з дня Скнилівської трагедії у Львові, під час якої під час падіння винищувача Су-27УБ загинули 77 осіб, серед яких 28 дітей, а також постраждали близько 250 осіб.

Під час авіашоу, присвяченого 60-річчю 14 авіаційного корпусу Військово-повітряних сил України, відбулася одна з найбільш жахливих катастроф на авіашоу в Європі: літак впав у натовп глядачів. Загинули 77 осіб, ще понад 500 осіб були визнані постраждалими.
Під час авіашоу на аеродромі Скнилів під Львовом Су-27УБ при завершенні фігури вищого пілотажу "напівпетля", яка була виконана на дуже малій висоті з порушенням п.2.3 КЛЕ та виходом на критичні кути атаки, намагаючись перейти до горизонтального польоту та уникнути зіткнення із землею, зачепив стабілізатором дерево, потім крилом бетонне покриття рульової доріжки, а далі - врізався в Су-17М4Р 48 ОГРАП (Коломия) на землі, правим крилом зачепив штурманський ліхтар Іл-76ТД, і, виконавши три оберти навколо осі центроплану, впав у натовп людей, які вийшли на аеродром, щоб краще побачити виконання пілотування. Літак вибухнув і загорівся.

Обидва пілоти катапультувалися вже після контакту із землею і отримали лише незначні ушкодження в результаті перевантажень під час катапультування.
До відповідальності за трагедію було безпосередньо притягнуто 10 осіб, з яких 5 осіб були виправдані. Особи, причетні до авіашоу, та льотчики були визнані винними в скоєнні аварії через недбалість та невиконання плану польоту. Ніхто з обвинувачених власну провину в трагедії не визнав.





Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp