Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Плюс 45 та вище: у Мексиці оголосили надзвичайний стан

27 липня 2018 р., 16:11

Через спеку в Мексиці вже загинуло не менше сімох людей.

Влада вживає відповідних заходів.Через погоду, за якої температура вдень місцями перевищує 45 градусів за Цельсієм, у Мексиці у більш ніж 640 містах та спільнотах проголосили надзвичайний стан. Відповідне рішення міністерство внутрішніх справ країни прийняло в четвер, 26 липня.

Службовці працюватимуть над тим, щоб люди мали доступ до харчування, прохолодних місць перебування та медичної допомоги в разі необхідності, передає агенція dpa.

В одному зі штатів Мексики загинуло семеро осіб, шестеро з них - від теплового удару, ще один - від виснаження, повідомили медичні відомства. Загалом непроста погода - у 24 з 32 федеральних штатів. Спека почалась у понеділок. Очікується, що стане прохолодніше вже найближчим часом.

Проблеми із спекою і в Японії, де нещодавно зафіксована рекордно висока температура. У місті Кумагая поблизу Токіо 23 липня стовпчик термометра піднявся до 41,1 градуса за Цельсієм, що стало рекордом за всю історію спостережень в країні. Через погоду загинули десятки людей. В Європі тим часом через спеку виникають масштабні лісові пожежі.


Українська служба DW

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp