Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Додон хоче імпортувати газ в обхід України

31 липня 2018 р., 08:44

Президент Молдови каже, що хоче убезпечити країну від можливих ризиків з транзитом газу.

Молдова зацікавлена ​​в поставках російського газу в обхід України. Про це в понеділок, 30 липня, заявив президент Молдови Ігор Додон, повідомляє ТАСС.

"Звичайно, для Молдови дуже важливо отримувати безперебійно енергоносії. Я пам'ятаю початок 2009 року, коли я був віце-прем'єром і коли був заблокований транзит газу через Україну: це було дуже серйозною проблемою для Молдови. Тому якщо з'явиться додаткова можливість отримувати російський газ через інші альтернативні маршрути, для нас це цікаво", - сказав Додон у ході поїздки в Волгодонськ.Президент Молдови також додав, що трубопровід Ясси - Кишинів, який зараз будується, дасть країні можливість мати менше ризиків, "виходячи з тієї ситуації, яка відбувається з транзитними країнами".Раніше сьогодні Росія запустила після профілактичних робіт Північний потік. Газопровід запрацював на день раніше від запланованого терміну.Відзначимо, в Росії обіцяють, що українська ГТС буде забезпечена нормальним завантаженням в найближчі 5-10 років у зв'язку з планами щодо збільшення поставок газу в Європу.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp