Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Юний виноградівець серйозно постраждав на будівництві (ВІДЕО)

31 липня 2018 р., 08:45

Коли рятував колег

Як усе було "Голосу Карпат" розповіда бабуся хлопця.

Бабуся постраждалого в Чехії виноградівця: Ростік кинувся під падаючу стелю, рятуючи життя двох заробітчан

19-річний Ростислав Беля нещодавно поступив у Хмельницький політехнічний коледж. Але взяв академвідпустку і пішов на заробітки в Чехію, щоб самотужки назбирати грошей на навчання в Україні. У день, коли юнак мав отримати свої перші заробітчанські гроші, на об'єкті в Празі стався обвал будівлі.

- Ростік стояв збоку, коли побачив, що з'являються тріщини на стелі. А під цим місцем якраз працювали ще двоє заробітчан. Кинувся до них і встиг відштовхнути людей. Врятував їхні життя, але сам потрапив під падаючу стелю верхніх поверхів. Саме в такій позі його потім відкопували, - розповіла читачам Голосу Карпат бабуся постраждалого закарпатця Мальвіна Савинець.

Чеські тележурналісти, які першими висвітлювали цей нещасний випадок, пришли до закарпатця з квітами. Ростіка відвідав і український консул. Миттєво на подію відгукнулися знайомі і раніше незнайомі люди, організації і фонди.

- Це неможливо передати, наскільки важливою для сім'ї і самого Ростіка є ця підтримка. Це допомога не тільки фінансово, але й морально. З Індії, Англії, Угорщини, Чехії, із Закарпаття дзвонять знайомі. Ми бачимо, як Ростік оживає, коли говоримо, що тут за нього так переживають. Ми дуже вдячні, бо ця допомога є для нас дуже необхідною, - розповіла бабуся постраждалого закарпатського заробітчанина.

Минуло  10 днів, як Ростислав знаходиться у реанімаційному відділенні військового госпіталю у Празі. Юнаку зробили вже 4 операції: дві — на ногах, ще дві — на хребті. Закарпатець уже вийшов з коми, говорить, просить їсти, відчуває руки. Але що буде далі, скільки операцій ще потрібно і чи зможуть вони повернути молодому організму повноцінне здоров'я — невідомо.

Благодійний фонд "Виноградів" розмістив десятки скринь для збору коштів на лікування земляка-заробітчанина, а цими вихідними фейсбук-спільнота "Небайдужий Виноградів" проводитиме акції на підтримку Ростислава та 2-ох важкохворих дітей.

Реквізити для благодійної допомоги на лікування Ростислава Белі:
Для допомоги в Україні:
картка «Приватбанк» 5168 7573 7231 0260
(одержувач – Савинець Мальвіна Йосипівна, бабуся Ростіка).
Телефон: 066 532 05 40
Для допомоги в Чехії: контакт з мамою Ростіка Людмилою, тел.: +420775271496

 

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp