Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Ужгороді відбувся конкурс перевізників

31 липня 2018 р., 13:34

31 липня

Щойно в Ужгородській міській раді закінчився конкурс з перевезення пасажирів на міських маршрутах, оголошений в газеті "Ужгород" 30 червня 2018 року.

В конкурсі брали участь 7 маршрутів, в т.ч. новий під номером #18 "Епіцентр-УжНУ (через площу Петефі та Корятовича), який обслуговуватиме новий комунальний транспорт пасажиромісткістю від 100 місць.

 

Єдиним претендентом-перевізником і переможцем на даному маршруті обране КП "Ужгородський комунальний транспорт" Ужгородської міськради, яке вже у вересні має запустити 102-місні автобуси "Електрон" по 7 одиниць у робочі дні та 5 у вихідні і святкові.
Крім того, дане міське комунальне підприємство обслуговуватиме такими же новими комфортабельними автобусами в кількості 3 одиниці і маршрут #20 "пл.Корятовича - Речовий ринок (Краснодонці)".

19-й маршрут "КПП Ужгород - Дравці" знову (вже третій конкурс підряд) залишився без претендетів-перевізників, тому наразі не обслуговується.

На всі інші маршрути, включно із 18 та 20, з перевізниками вирішено укласти договори терміном на 1 рік. Оскільки поданий ними автопарк не відповідає вимогам конкурсу.

Слід нагадати громадськості, що #Ужгород - єдиний із обласних центрів України, який досі немав свого власного комунального транспорту. Це в свою чергу підвищувало загрозу зриву пасажирського обслуговування громадським транспортом населення, оскільки приватні перевізники були досі монополістом на даному ринку послуг і поступово почали відмовлялися від ряду маршрутів, мотивуючи здебільшого нерентабельністю.

Результати даного і останніх конкурсів в цілому підтверджують, що приватні перевізники міста не збираються інвестувати кошти у нові автобуси, оскільки ринок пасажирського перевезення став досить малорентабальним.

В свою чергу, громадськість обоасного центру #Закарпаття сподівається, що комунальний транспорт буде відрізнятись від існуючого передусім чітким дотриманням графіків руху і якості перевезень. Вдячний всім причетним!




Повідомив Громадський діяч, член конкурсного комітету із визначення авобусних перевізників на міських маршрутах Віталій Грегор

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp