Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У США заарештували українських хакерів - ЗМІ

2 серпня 2018 р., 08:02

Американські правоохоронці затримали кількох українців, яких підозрюють у викраденні номерів платіжних карт й інших даних американського бізнесу.

Про це в середу, 1 серпня, повідомляє Reuters з посиланням на джерела, знайомі із ситуацією.Зазначається, що підозрювані - члени хакерського угруповання Carbanak, яке, за словами правоохоронних органів і приватних кіберслідчих, є однією з найбільш плідних у світі організацій з кіберзлочинності.Офіційне оголошення Міністерства юстиції США про це має відбутися до кінця дня.Джерела повідомили про арешти в Сіетлі. Водночас Мін'юст заявляє, що представники компаній Mastercard і Visa приєднаються до прокурорів і ФБР, щоб повідомити про арешти і звинувачення у великому міжнародному кіберрозслідуванні.Іспанська поліція заарештувала підозрюваного лідера Carbanak у березні. За даними слідства, угруповання вкрало до 1 млрд євро ($ 1,2 млрд) з банків шляхом зміни залишків на рахунках і програмуючи банкомати на видачу готівки.Раніше повідомлялося, що російські хакери зламали мережі енергокомпаній США.Нагадаємо, в червні СБУ заявила про блокування атаки хакерів на дипломатичне відомством однієї з країн-членів НАТО.

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp