Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Михайло Роман оселив долю на сторінки

8 серпня 2018 р., 15:10

Видав книгу

Нещодавно доля звела мене з Михайлом Романом. Він був багаторічним незмінним головою радгоспу «Іскра», що неподалік мого рідного села Велика Уголька на Тячівщині, зачинатель і перший директор Закарпатського заводу технологічного обладнання.

І от пан Михайло презентував мені свою книжку «Моя доля» з автографом. Це літературно-художнє видання – сповідь людини, яка гідно пройшовши життєві випробування, накопичила унікальний досвід і знання, котрими хоче поділитися.

Доля в Михайла була нелегка. Він із багатодітної незаможної родини. Ще зовсім юним покинув отчий дім, аби самотужки шукати кращого життя. Добре усвідомлював, що тільки наполеглива праця, самовідданість у навчанні й повага до людей можуть вивести його в люди.

Михайло Васильович працював у сільському господарстві як голова колгоспу та директор радгоспу й у промисловості – на посаді директора заводу Міністерства авіаційної промисловості. Усе життя керував кількатисячним персоналом. За час трудової діяльності отримував відзнаки та високі урядові нагороди. Михайло Роман пишається своєю дружиною, братами й сестрами та з вдячністю згадує про тітку, яка завжди вірила в нього, та друзів. Автор із любов’ю описує походження свого роду та досліджує історію Углі, що сягають XII століття.

На завершення М. Роман порушує вічні питання: чи багато потрібно людині, в чому щастя на землі, чи є край людського збагачення? А на окремі з них сам дає відповіді.

Сьогодні разом із люблячою дружиною Надією Михайло Васильович тішиться та виховує своїх милих онуків, радіє успіхам доньок, синів та зятів. Не відсторонився автор і від громадської діяльності. Готує збірку під назвою «Життєві поради для малят від дідуся Михайла».

Наостанок хочеться процитувати Михайла Романа: «…я вірю у краще «завтра» України, перед майбутніми сподвижниками схиляю голову. Не бійтеся труднощів і будьте невтомними у праці, у прагненні багато знати! Власна гідність, почуття відповідальності за доручену справу і, зрештою, за добу, в якій живемо, зможуть принести жаданий результат».

М. ГОЛУБКА, доцент кафедри Національної академії управління
(м. Київ), завідувач кафедри ВНЗ «Львівський кооперативний коледж економіки і права»


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp