Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Стартує V Міжнародний дитячо-юнацький турнір з футболу на честь Андрія Гаваші

9 серпня 2018 р., 17:20

У суботу, 11 серпня, Закарпаття вп′яте прийматиме учасників і гостей міжнародного турніру серед футболістів вікової категорії U-15 та U-17

Напередодні змагань у прес-центрі Закарпатської ОДА з журналістами зустрілися організатори Турніру – перший заступник голови Закарпатської ОДА, голова ГС "Федерація футболу Закарпаття" Іван Дуран, голова оргкомітету Турніру Вадим Дьордь та член виконкому ГС "Федерація футболу Закарпаття" (ФФЗ) Степан Селменський.

"Мета цього турніру об′єднує три дуже важливі аспекти. По-перше, висвітлення реальних справ у юнацькому футболі. По-друге, ми хочемо показати, що Закарпаття є спортивним краєм, який об′єднує кращі клуби країни і зарубіжжя – усі вони грають виключно у вищих лігах. По-третє, турніром ми вшановуємо наших славних ветеранів футболу. Споконвіку Закарпаття було найфутбольнішим краєм країни. Саме тут 125 років тому почали проводити перші футбольні матчі, в Ужгороді у 1992 році збірна України провела свій перший матч, а перший гол за збірну забив закарпатець", – розповів Іван Дуран.

Уже вдруге Турнір проводиться під егідою Федерації футболу України, його включено в Єдиний календар спортивно-масових заходів України з футболу. Цього року географія змагань значно розширилась – на Закарпаття приїдуть команди не лише з України, Угорщини та Німеччини, а й з Австрії та Ізраїлю. Загалом у Турнірі візьмуть участь 20 команд.

"Футбол об′єднує дуже багато людей. А такі турніри дають можливість молодим людям набрати потрібних кондицій перед стартом нового Чемпіонату України й інших країн, у дитячо-юнацьких футбольних лігах тощо", – зазначив Степан Селменський.

Вже 11 серпня на футбольних полях Ужгорода, Мукачева, смт Середнє, с. Кам′яниця та с. Минай відбудуться футбольні матчі між командами з Ужгорода, Мукачева, Одеси, Кішварди (Угорщина), Клагенфурта (Австрія), Львова, Києва, Ніредьгази (Угорщина), Нетаньї (Ізраїль). Арбітраж на турнірі здійснюватимуть вихованці Школи молодого арбітра. "І нам приємно, що вкотре арбітрувати на нашому турнірі приїде також команда арбітрів з Німеччини", – додав Іван Дуран.

Рівень організації Турніру протягом п′яти років отримує позитивні оцінки та відгуки від команд, зокрема й закордонних. Натомість, організатори постійно покращують умови перебування спортсменів на Закарпатті, враховуючи досвід попередніх змагань.

"Після кожного турніру я спілкуюся з колегами і питаю про враження від змагань, цікавлюся, чи приїдуть вони наступного року... У підсумку всі команди дають позитивну оцінку рівню змагань і нам, організаторам. Це пов′язано передусім із тим, що учасники отримують можливість грати з сильними суперниками на хороших полях. Ще одна важлива перевага – це об′єктивне суддівство. Не було жодних нарікань і щодо проживання, харчування, а для спортсменів це актуальні речі. Також ми забезпечуємо усі команди комфортним транспортом. У вихідний день учасникам запропонують екскурсійні маршрути по туристичними родзинками Ужгорода й області. Отримана інформація допоможе популяризувати туристичне Закарпаття в Україні і за її межами", – наголосив Вадим Дьордь.

Підтримуючи курс Федерації футболу України з розвитку дитячо-юнацького футболу та футбольної інфраструктури, керівництво Федерації футболу Закарпаття п'ять років тому втілило свій давній задум, започаткувавши міжнародний дитячо-юнацький турнір. Його вирішили присвятити вшануванню наших легендарних земляків. Турнір назвали на честь ветерана закарпатського футболу, гравця ужгородських команд "Спартак", "Верховина", київського "Динамо", колишнього члена ФФУ, делегата ФФУ, почесного працівника фізичної культури та багаторічного голови Федерації футболу Закарпаття Андрія Гаваші.

Організатори Турніру зауважують, що в Україні футбольні заходи серед 15- та 17-річних юнаків не мають значної популярності, однак саме вони дають оцінку розвитку рівня кожної команди окремо. Міжнародний турнір серед футболістів вікової категорії U-15 та U-17 є товариським, тому тренери розглядають його як підготовчий до сезону, а відтак мають змогу переглянути новачків, поміняти схему гри. Крім того, важливим залишається аспект обміну досвідом між країнами, чия географія з року в рік розширюється.

Прес-служба Закарпатської ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp