Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Хусті дивилися на Європу

2 серпня 2014 р., 19:00

Яка оселилася на полотнах.

Життя людини – це справжні мандри, постійні подорожі країною думок, дорогами роздумів та серпантинами творчих пошуків. Кожен із нас проторює власні стежини буття. Так, зокрема, вважає група митців із Хуста. Об’єднавшись, творче тріо презентувало мешканцям міста над Тисою колективну експозицію «Пленерні мандри». Виставка, яка відкрилась цими днями у міській картинній галереї, складається всього із 35 робіт, але всі вони насичені, колоритні та неповторні, створені не в майстернях майстрів пензля, а привезені з пленерів у Польщі та Словаччині. 

Орест Цюпко, Олександр Певсе та Сергій Галай переконані, що роботи, написані під час поїздок, хай і виконані у вільному стилі, але несуть у собі енергетику тих куточків, де автори силою фарб і фантазії вдихнули у них життя, а обмін досвідом із колегами з інших країн і міжнародні художні заходи спонукають митців до самовдосконалення та створення нових цікавих полотен. 

- Вже восьме літо поспіль представники народного творчого об’єднання «Митець Верховини» їздять до країн Європи у пошуках натхнення. Нами укладено ряд угод із галереями Польщі, Словаччині, Швейцарії та інших зарубіжних держав і з кожним роком ця співпраця розширюється, – розповів для «Карпатського об’єктиву» директор Хустської міської картинної галереї, учасник виставки Орест Цюпко.

 – Хоч зараз Україна переживає далеко не найкращі часи і закарпатцям зовсім не до мистецтва, та ми намагаємось хоч трохи підняти настрій краянам і в той же час, переживаючи за майбутнє нашого спільного дому, через полотна хочемо показати людям свій європейський вибір та донести культурні цінності держав-сусідів. Слід зазначити, що хоч і всі картини хустських митців, які представлені на широкий загал, виконані у техніці живопису, але за тематикою та жанром твори різні, кожне полотно є ніби маленьким віконечком у інші світи, інші проекції нашої свідомості. Перша в місті над Тисою євровиставка «Пленерні мандри» експонуватиметься аж до початку вересня. У перспективі організатори планують зробити подібні заходи традиційними і час від часу знайомити земляків як із власними творами, так і з архітектурою, краєвидами і здобутками інших європейських держав.Джерело: karpatskijobjektiv.com

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp