Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Ситник розповів про нічний візит до Порошенка

10 серпня 2018 р., 18:16

Головний антикорупціонер заявив, що президент запросив його до себе додому вночі, щоб обговорити створення Антикорупційного суду.

Керівник Національного антикорупційного бюро Артем Ситник заявив, що його нічний візит у приватний будинок президента Петра Порошенка не вплинув на роботу детективів НАБУ. Про це Ситник розповів у четвер, 9 серпня, в інтерв'ю Громадському.

Візит Ситника журналісти Схем зафіксували ще в квітні, проте прокоментував глава НАБУ його тільки зараз.

Ситник розповів, що під час цієї зустрічі вони обговорювали створення Антикорупційного суду. А візит відбувався з ініціативи Порошенка.

"Глава держави запросив на розмову, і вона саме стосувалася Антикорупційного суду. Це суд, який безпосередньо стосується Антикорупційного бюро. І це стосується тієї проблеми, про яку ми говоримо два роки. Навіть на війні вороги сідають за стіл переговорів. У цьому випадку була спірна дискусія", - зазначив Ситник.

Відповідаючи на запитання про те, чому ця зустріч не була публічною, Ситник відповів, що були і публічні переговори на рівні адміністрації президента.

"Це не був таємний візит і те, що це може стати відомо, - звичайно, я це допускав. Чому стало відомо саме зараз, а це було досить давно... Важливо, що на роботу НАБУ це не вплинуло, запитаєте будь-якого детектива", - зазначив Ситник у відповідь на запитання про репутаційні наслідки через нічний візит до Порошенка.

Ситник додав, що результатом цієї зустрічі стало ухвалення парламентом закону про Антикорупційний суд, і президент вплинув на рішення парламенту.

"У мене була тет-а-тет зустріч із президентом України з приводу Антикорупційного суду. НАБУ не має права законодавчої ініціативи, і ми знаємо, давайте будемо відвертими, що в парламенті президент має якщо не визначальний, то один із визначальних впливів. Була певна дискусія . Вона закінчилася тим, що все-таки закон був ухвалений", - розповів директор НАБУ.

Ситник також розповів, що зустрічався з Порошенком 12-14 разів.

На запитання журналіста, чи погодиться Ситник приїхати додому до Порошенка, якщо президент його знову запросить, Ситник відповів:

"Мабуть, уже ні. Враховуючи таку реакцію, мабуть, ні", - сказав він.

Як повідомлялося, на початку червня Рада створила Антикорупційний суд. Після виступу Порошенка його створення підтримали 315 народних депутатів.

А на початку серпня Порошенко підписав останній закон про Антикорсуд.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp