Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні випробували модернізований танк

14 серпня 2018 р., 08:11

Танк Т-72АМТ озброєний ракетами Комбат, які пробивають до 750 мм броні і можуть знищити найбільш захищену ворожу бронетехніку.

В Україні проходить вогневі випробування на полігонах модернізований основний бойовий танк Т-72АМТ. 

Про це повідомляє прес-служба концерну Укроборонпром в понеділок, 13 серпня.
Зазначається, що Т-72АМТ є модернізованою версією Т-72А. Однією з головних особливостей оновленої бойової машини є можливість ведення вогню високоточними ракетами Комбат, що мають п'ятикілометровий радіус ураження ворожої бронетехніки.
"Таким чином, дальність ведення вогню танка Т-72АМТ в два рази більша, ніж в Т-72А", - зазначають в держконцерні.

Ракета Комбат має бронепробивальність в 750 мм і, завдяки тандемній головній частині, повністю ігнорує динамічний захист супротивника і, як наслідок, її потужності достатньо для знищення найбільш захищених ворожих танків.
Крім того, Т-72АМТ отримав ступінь захисту нового покоління, що забезпечується елементами динамічного захисту і протикумулятивними ґратами. В Укроборонпромі стверджують, що таке поєднання виявилося одним з найефективніших під час боїв на сході України і було впроваджено у виробництво.

Також в Т-72АМТ встановлений комплект з двох цифрових радіостанцій із захищеними каналами зв'язку, що дозволяє безпосередньо підтримувати зв'язок з піхотними підрозділами, "що має величезне значення для взаємодії на полі бою".
Дана модифікація Т-72 отримала сучасні супутникові засоби навігації.
Київський бронетанковий завод також провів модернізацію ходової частини. Була виконана заміна гусениць на нові з резинометалевим шарніром і біговою доріжкою, що дозволило збільшити плавність ходу танка.
"У цілому, Т-72АМТ є результатом обробки досвіду бойового застосування танків Т-72, ​​більше сотні яких було за роки війни передано українській армії підприємствами Укроборонпрому", - резюмували в концерні.



Раніше з'явилося відео з танками ЗСУ, що пірнають під воду. Танкові бригади оперативного командування Північ ЗСУ в рамках навчань відпрацювали форсування водних перешкод як по дну, так і в надводному положенні.
Також в Об'єднаних силах перевірили готовність підрозділів однієї з танкових бригад ЗСУ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp