Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

На Закарпатті передбачена рекультивації земель сміттєзвалищ

3 серпня 2014 р., 17:31

До кінця цього року мають привести у порядок два сміттєзвалища.

Серед пріоритетних завдань у природоохоронній справі є недопущення забруднення навколишнього природного середовища. Тому при плануванні Програми реалізації природоохоронних заходів на 2014 рік департаментом екології та природних ресурсів Закарпатської облдержадміністрації найбільше уваги приділялося тим заходам, які спрямовані на виконання завдань спрямованих на захист життя і здоров’я населення від негативного впливу забруднення навколишнього природного середовища, досягнення гармонійної взаємодії суспільства і природи, охорону, раціональне використання і відтворення природних ресурсів.

В області екологічною проблемою залишається відсутність системи та інфраструктури збору та сортування твердих побутових відходів.

Побутові відходи є ще одним джерелом забруднення водних та земельних ресурсів області. На території області проводяться заходи по налагодженню системи збору та вивезення твердих побутових відходів, впроваджуються нові технології з використання відходів як вторинних матеріальних ресурсів.

Роздільний збір твердих побутових відходів, скла, пластику та металу поступово впроваджується у містах Ужгороді, Берегово, Тячів, Виноградово та деяких населених пунктах Рахівського та Воловецького районів. Передбачено будівництво заводу із сортування та механічної переробки твердих побутових відходів потужністю від 20,0 до 30,0 тис. т на рік в с. Яноші Берегівського району, що дасть можливість переробляти 70% від загальної кількості ТПВ, що утворюються в районі. Для реалізації робіт з будівництва заводу передбачено виділити кошти у розмірі 500000 грн. із обласного фонду охорони навколишнього природного середовища. Відповідне рішення прийнято сесією Закарпатської облради від 10.07.2014 №1032 Про Програму реалізації природоохоронних заходів на 2014 рік.

У тій же програмі передбачено й рекультивації земель на яких розташовані сміттєзвалища. У поточному році заплановано привести у безпечний стан земельну ділянку, зайняту сміттєзвалищем міста Хуст, що розташоване на території сільської ради в с.Кіреші, а також земельну ділянку, зайнятої сміттєзвалищем м.Тячів. Основною метою рекультивації цих земельних ділянок є санітарно-гігієнічний захист навколишнього середовища (ліквідація забруднення атмосферного повітря, ґрунту і підземних вод), шляхом значного зменшення виділення газів та шкідливих речовин. Ліквідується шкідливий вплив на ґрунти прилеглої території внаслідок припинення розносу вітром дрібної фракції відходів. Рекультивація не допустить виникнення пожеж від самозаймання відходів та забруднення атмосферного повітря продуктами згоряння.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp