Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Виноградові відкрили "Графіку"

22 серпня 2018 р., 14:25

В галереї

У галереї «Імпасто», що у Виноградові, відкрили художню виставку «Графіка». У творчому перформансі взяли участь 6 закарпатських художниць: Валентина Костьо, Марія Ковач-Довганич, Альона Стасюк, Діана Добош-Брода, Маріанна Гаврило та Вікторія Тайпс.
Розпочали захід із представлення митців та вітальних слів від гостей. Картини виконані у графічному стилі з допомогою пера, туші чи просто гелевої ручки. По один бік публіці представили впізнавані архітектурні споруди Виноградова:

По інший – Володимир Висоцький на шаховій дошці та яскраво усміхнена Мерлін Монро. Чимало зображено жіночих елегантних образів, що передають глибокі ідеї.

Серед особливостей графічного мистецтва пані Валентина відзначає добре помітний прояв індивідуалізму, характеру та темпераменту художника.
Про свої картини із захопленням розповідає одна з учасниць виставки Марія Ковач. З усіх робіт 14 картин – її авторства.
«Тут є серія дерев. Здається, вже все, їхнє життя прожито, вони відсохли. Але ми бачимо, що природа оновлюється. Це відлуння людської душі, що не падає духом, та знаходить вихід з будь-якої ситуації. Адже немає фінішу, завжди є шанс. А на іншій картині – ніжна жінка. В руках тримає оберемок квітів, що розпадається. Проте своєю силою та красою вона його утримує біля себе», – розповідає художниця.

Окрім місцевих жителів, на захід завітали і гості з інших міст. Олег Гнатюк – власник «Гнатюк Арт Центру» з м. Житомир із закарпатськими талантами добре ознайомлений: «Вже вп’яте у цьому році приїжджаю на виставку. Встиг придбати картину в Хусті. У нашій галереї чимало картин закарпатських художників: Василя Ковача, Віктора Чепинця, Олександра Шандора та ін.»

«За 5 років – 55 виставок», – зазначає керуюча «Імпасто» Валентина Костьо.
«У такому складі виставка вперше. Зібралися, домовилися і створили такий графічний вернісаж. На виставці представлено більше 70-ти картин. Та вже маємо запрошення в інші міста».

Експозиція триватиме в галереї до 15 вересня, тому у всіх охочих ще є час ознайомитися з картинами та відшукати у полотнах власний особливий сенс.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp