Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Помпео говорив із Лавровим про Сенцова

24 серпня 2018 р., 09:43

Представники двох країн обговорили ряд зовнішньополітичних питань, в числі яких порушувалося питання про звільнення Сенцова.

Державний секретар США Майк Помпео у четвер, 23 серпня провів переговори з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим. Серед іншого обговорювалося питання про ситуацію, що склалася навколо українського ув'язненого Олега Сенцова, повідомляє МЗС РФ.Відзначається, що телефонна розмова відбулася за ініціативою американської сторони.При обміні думками з актуальних міжнародних тем основна увага була приділена ситуації в Сирії.Лавров підкреслив, що складна обстановка в світі вимагає поєднання зусиль країн у подоланні спільних викликів та загроз. У зв'язку з цим він заявив, що "деструктивна лінія" Вашингтона підриває відносини між Росією і США.Крім того, Росія закликала США звільнити Бутину, Ярошенка і Бута. Своєю чергою, Помпео торкнувся питання про звільнення українця Сенцова.Глави зовнішньополітичних відомств обговорили також графік майбутніх контактів.Раніше в ООН закликали РФ звільнити Сенцова без будь-яких умов у терміновому порядку.14 травня 2018 року Сенцов оголосив голодування, вимагаючи відпустити з російських в'язниць всіх українських громадян, які перебувають там "з політичних мотивів".

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp