Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Українська валюта буде стабільною

4 серпня 2014 р., 13:03

Про це повідомляють у Нацбанку.

У Нацбанку підкреслюють, що на підвищення курсу гривні впливає, в тому числі, і політична нестабільність у країні.У Національному банку України запевняють, що поточні коливання курсів валют носятьвиключно ситуативний характер. Як говориться в заяві прес-служби регулятора насторінці у Facebook, сьогодні динаміка валютного ринку та обмінного курсу гривні визначається не лише макроекономічними умовами, але також і ситуацією на сході України, перебігом політичних консультацій щодо її врегулювання, стану інформаційного простору, розвитку діалогу з міжнародними фінансовими організаціями.

"За цих умов публічні обговорення можливих змін у парламентській більшості та складі Кабінету Міністрів України були доволі гостро сприйняті учасниками валютного ринку. Наслідком цього було посилення курсової волатильності гривні попри те, що загальний стан валютного ринку залишався врівноваженим", -відзначають у НБУ.

У відомстві відзвітували, що зокрема, надходження іноземної валюти від нерезидентів упродовж червня-липня на 1 млрд. дол. США (в еквіваленті) перевищили платежі на їх користь. Крім цього, пропозиція іноземної валюти з боку банків та підприємств в червні-липні домінувала над попитом на неї (перевищення становило 0,4 млрд. дол. США), а діапазон курсових коливань гривні до 25 липня упродовж 3 місяців поспіль демонстрував тенденції до звуження.


"Наведене надає об’єктивних підстав для майбутньої мінімізації курсових коливань. Цьому сприятиме зниження політичної напруги після усунення невизначеностей щодо подальшої долі Уряду, а також підтримка Верховною Радою України низки внесених Урядом важливих економічних ініціатив. Посиленню стійкості валютного ринку також сприятиме успішне подовження співпраці України з МВФ у рамках “Стенд-бай”.

Як повідомляв Корреспондент.net, Нацбанк на 4 серпня істотно знизив офіційний курсвалют. Водночас міжбанківський ринок валют відкрився сьогодні знову подорожчаннямдолара до 12,25-12,45 гривень, до 12:00 котирування знизилися до 12,34-12,43 гривень.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp