Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Як у краї дбають про сім’ї мобілізованих громадян?

4 серпня 2014 р., 17:00

Їм надають матеріальну допомогу, а також стежать за умовами проживання таких родин.

Як поінформувала в.о. директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Ганна Морозюк, для надання всебічної допомоги соціального спрямування сім’ям мобілізованих військовослужбовців - органи влади надають підтримку таким родинам.

Зокрема, ведеться робота обласної та районних комісій з надання одноразової матеріальної допомоги, де звертається увага на сім’ї мобілізованих.

Ганна Степанівна каже, що фахівці соціального захисту населення вивчають потреби, умови проживання сімей та за результатами проведених обстежень, з дотриманням законодавства, визначають право на отримання державних соціальних допомог.

За її словами, актуальним залишається питання забезпечення таких сімей паливом. Вирішення цього питання Ганна Морозюк бачить через призму надання субсидій на тверде паливо та скраплений газ.

Для сімей, які користуються природним газом, пропонуватимуть новий вид соціального захисту у зв’язку з підвищенням цін та тарифів на газ – компенсаційну виплату. Проте, тут необхідне неабияке сприяння у підготовці документів як на районному рівні, так і на рівні сільських селищних рад. Мова йде про видачу довідок про склад сім’ї, розмір земельної ділянки, допомога при оформленні документів тощо.

Водночас вагомою проблемою для оперативного вирішення певних соціальних питань залишається відсутність правовстановлюючих документів на житлове приміщення.

Ганна Морозюк також поінформувала, що з 19 липня 2014 року за дорученням Президента України внесено зміни до Закону України «Про статус ветеранів війни та гарантії соціального захисту», яким розширено коло осіб, які є учасниками бойових дій та можуть мати цей статус. Законодавством передбачено низка пільг соціального спрямування, зауважує Ганна Морозюк, в.о. директора департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА.
Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp