Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Винищувачі Канади розпочали патрулювання в Румунії

31 серпня 2018 р., 16:06

Місія відповідає на використання РФ військової сили проти сусідніх країн

Королівські військово-повітряні сили Канади перебрали відповідальність від британських колег повітряне патрулювання в Румунії і на чорноморському побережжі в рамках посилення місії НАТО. Про це йдеться на сайті британських повітряних сил.

Так, під час церемонії на авіабазі Михайла Когалнічеану у південній Румунії у четвер, 31 серпня, 135-те Експедиційне авіакрило ВПС Канади перебрало відповідальність за місію НАТО, чиї чотири винищувачі Hornet замінять RAF Typhoons.

За словами посла Британії в Румунії Ендрю Нобла, дана місія відповідає на використання РФ військової сили проти сусідніх країн.

"Ця місія відповідає на використання Росією військової сили проти сусідів та нарощування військових сил в регіоні. НАТО має протилежну мету - сприяння європейській обороні та безпеці шляхом запобігання конфліктам, захисту наших союзників та збереження миру", - заявив посол.

Раніше у НАТО повідомили, що військові навчання РФ "Схід-2018" свідчать про зосередженість Росії на відпрацюванні сценарію масштабного конфлікту.

Нагадаємо, 28 серпня міністр оборони Росії Сєргєй Шойгу оголосив про наймасштабніші з 1981 року військові навчання "Схід-2018". Маневри триватимуть з 11 по 15 вересня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp