Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Туреччині потрібні російські С-400 й американські F-35 - Ердоган

31 серпня 2018 р., 16:05

Турецький лідер заявив, що ракетні системи С-400 буде закуплено найближчим часом

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що Анкарі потрібні російські зенітні ракетні системи С-400, і їх буде закуплено найближчим часом. Про це повідомляє агентство Reuters.

Зазначається, що дана заява прозвучала під час церемонії випуску офіцерів для збройних сил.

Водночас турецький лідер підкреслив, що Туреччині також потрібні американські винищувачі F-35.

За його словами, Анкара буде купувати їх у США, але якщо Вашингтон зупинить поставку, то країна буде закупати винищувачі у іншого виробника.

Раніше Конгрес США ухвалив рішення про заборону на продаж Туреччині винищувача п'ятого покоління F-35 у зв'язку зі зближенням Анкари з Москвою у військовій сфері.

Нагадаємо, 28 квітня державний секретар США Майк Помпео попередив главу МЗС Туреччини щодо придбання російської ракетної системи "земля-повітря". Помпео повідомив міністру закордонних справ Туреччини Мевлюту Чавушоглу, що система С-400, радари і ракетні батареї не будуть інтегровані з силами союзників НАТО в Анкарі та додав, що якщо влада Туреччини придбає цю систему у Росії може зіткнутися з санкціями, якщо буде купівля С-400. За словами турецьких оборонних службовців, Анкара та Москва підписали угоду, згідно з якою Росія має поставити до Туреччини дві системи С-400.

У відповідь Туреччина заявила, що погрози США не зупинять купівлю С-400 у РФ.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp