Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Для ужгородських меломанів та гостей міста осінь готує багато сюрпризів

4 вересня 2018 р., 15:08

Гарний вечірній досуг для меломанів.


Зокрема, 10 вересня маємо нагоду познайомитися з юним, але вельми талановитим і успішним виконавцем, піаністом-віртуозом Романом Шутком.

Роман є представником славної музичної династії у третьому поколінні, знаної в Україні та далеко за її межами. Його батько, віртуозний львівський скрипаль Остап Шутко, неодноразово виступав на закарпатській сцені. Знайомі ми також і з його дружиною, чудовою віолончелісткою Ольгою Шутко. Мати Остапа Лідія Шутко – відома скрипалька, народна артистка України. Батько теж був скрипалем, а його брат-близнюк Мирослав Іванович Шутко є прекрасним музикантом, яким по праву пишається наш край: без цього виконавця годі уявити виступи камерного чи симфонічного оркестрів Закарпатської обласної філармонії, а як викладач з віолончелі він вважається одним із кращих в Україні. У 2015 р. М. Шутку було присвоєне почесне звання «заслужений працівник культури України».
Роман Шутко як соліст дебютував у 9 років, виступивши на сцені Львівської філармонії у супроводі оркестру. З того часу він багато концертує і встиг попрацювати з багатьма колективами України, зокрема з оркестрами Львівської, Черкаської, Волинської, Кіровоградської, Полтавської, Херсонської філармоній, Національним Президентським оркестром, Чернівецьким «Viva la vida», Мукачівським оркестром під керуванням С.Добоша тощо. Його творче амплуа – це відновлення традицій таких видатних інструменталістів-композиторів, як Ф. Шопен, Ф. Ліст, С. Рахманінов та ін. Роман є лауреатом Міжнародного конкурсу ім. Коки (м. Кишинів, Молдова), Міжнародного конкурсу-фестивалю «Музичний листопад» (м. Маріуполь), дипломантом міжнародного конкурсу ім. Гаршчі (м. Стальова Воля, Польща). За творчі досягнення йому призначено Стипендію Президента України для молодих митців.

Кілька років тому юнак почав створювати власні композиції і презентувати їх слухачам. Успіх цих творів був таким величезним, що Роман записав дебютний альбом під назвою «Piano Explosion».

У серпні Роман Шутко блискуче виступив на дуже престижному фестивалі в Італії (Bellagio Festival), а 10 вересня чекаємо цього юного піаніста-віртуоза і композитора на сцені Закарпатської обласної філармонії. Концерт відбудеться в рамках презентації дебютного авторського альбому Романа Шутка «Piano Explosion». У програмі – твори Л. Бетховена, Ф. Ліста, Ф.  Шопена, Linkin Park, Avenged Sevenfold, Bullet For My Valentine, авторські композиції. Ведучий – Остап Шутко. Початок о 18.30. Ми почуємо, як в одній особі поєднується бажання продовжити традиції великих майстрів і водночас бути сучасним, модним і цікавим для широкого загалу.

Підготувала Таїсія Грись



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp