Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Україні підвищують тарифи на воду

4 вересня 2018 р., 18:11

Чергове підвишення тарифів на воду по Україні.

Нацкомісія прийняла рішення підвищити тарифи на водопостачання і водовідведення для ряду водоканалів на 12%.

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, змінила тарифи на водопостачання і водовідведення для ряду водоканалів по всій країні. Як повідомляє у вівторок, 4 вересня, УНН, в середньому, тарифи зростуть більш ніж на 12% (без ПДВ).

Зокрема, Комісія прийняла постанову Про внесення змін до постанови НКРЕКУ від 16 червня 2016 року №1141 щодо встановлення тарифів на централізоване водопостачання та водовідведення на 2018 рік.

Документ пропонує встановити: 

тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення ліцензіатам НКРЕКУ, які реалізують воду іншим підприємствам водопровідно-каналізаційного господарства (тобто оптові тарифи) за 1 куб. м.; 

тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення для всіх інших споживачів, таким ліцензіатам, за 1 куб. м. (без ПДВ)

Середнє зростання тарифів зазначених підприємств планується на рівні 12,2% з централізованого водопостачання та 12,5% з водовідведення.

Також Комісія прийняла постанову Про внесення змін до постанови НКРЕКУ від 26 листопада 2015 №2868 щодо встановлення тарифів на централізоване постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) на 2018 рік.

Документом пропонується встановити тарифи на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) таким ліцензіатам НКРЕКУ за 1 куб. м (без ПДВ)

Середнє зростання тарифів зазначених підприємств планується на рівні 12,6% з централізованого постачання холодної води і 12,7% з водовідведення.

Відзначимо, очікується, що в 2019 році тарифи на послуги централізованого водопостачання та водовідведення в Києві зростуть, в середньому, на 49,6%.

Раніше НКРЕКУ прийняла рішення підвищити в Києві тарифи на тепло і гарячу воду з 1 серпня.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp