Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

В Австрії 2019-й стане роком української культури (ФОТО, ВІДЕО)

4 вересня 2018 р., 18:54

2019 рік стане роком української культури...



Лідери двох країн ведуть переговори про можливе шефство Австрії над одним з населених пунктів на Донбасі
.

Президент України Петро Порошенко і канцлер Австрії Себастьян Курц у вівторок, 4 вересня, дійшли згоди, що 2019 рік у Австрії буде проголошений роком української культури. Про це глава української держави розповів за підсумками переговорів з канцлером країни. Відповідне відео з'явилося на сторінці Порошенка у Facebook.

"Ми домовилися, що 2019-й рік ми проголосимо роком української культури в Австрії. І культурна дипломатія є дуже надійним і ефективним інструментом для розвитку відносин між нашими народами, країнами. Культура - це ключ від сердець і України, і Австрії. Це зробить наші народи ближчими", - зазначив президент України.

Окрім того, Петро Порошенко висловив надію, що Україна і Австрія продовжуватимуть співпрацю на всіх рівнях, тому запросив австрійського президента з візитом в українську державу.

"Я впевнений у тому, що ми будемо продовжувати цю ефективну співпрацю на всіх рівнях. На рівні президентів ми чекаємо пана президента з візитом. Я попросив пана Себастьяна передати моє запрошення. Також ми запросили австрійську делегацію на річницю Голодомору в листопаді", - зазначив гарант.

Після зустрічі з дипломатами в Авдіївці президент направив пропозиції про можливе шефство Австрії над одним з населених пунктів.

"Ми направили пропозиції про можливе шефство Австрії, як я зазначив на зустрічі з дипломатами в Авдіївці, над одним з населених пунктів. І сьогодні ми ретельно опрацьовуємо ці позиції", - додав Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні вранці розпочалися переговори Порошенка з канцлером Австрії. 

Раніше стало відомо, що предметом обговорення канцлера Австрії з президентом України будуть українсько-австрійські відносини, головування Австрії в ЄС, ситуація на Донбасі та інші питання.



Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp