Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

Помер Почесний громадянин Ужгорода

5 вересня 2018 р., 08:50

На 96 році життя

3 вересня на 96 році життя відійшов у вічність почесний голова обласної ради Організації ветеранів України у Закарпатській області Іван Юрійович Бігунець.

Народився Іван Юрійович 1 вересня 1923 року у селищі Дубове Тячівського району. За своє життя він пройшов нелегкий життєвий та трудовий шлях.

Коли Закарпаття перебувало під окупацією Хортистської Угорщини, І.Бігунець був учасником підпільної групи, розповсюджував серед молоді повідомлення з фронту та агітував ровесників відмовлятися від служби в угорській армії. 19 вересня 1944 році він був ув’язнений жандармерією, а згодом відправлений до робітничого табору міста Ніредьгаза Сомботхей (Угорщина), де перебував до березня 1945 року.

Після повернення на батьківщину працював на Усть – Чорнянському лісокомбінаті. Отримав диплом про спеціальність технолога меблевого виробництва у Закарпатському лісотехнікумі. Вищу освіту здобував в Ужгородському державному університеті.

З 1950 по 1952 роки був головою Мукачівської оружної ради народних депутатів. У подальші роки працював на комсомольській та партійній роботі, зокрема, першим секретарем Ужгородського міському та секретарем обкому партії, заступником голови облвиконкому. З 1965 року і до виходу на пенсію у квітні 1990 - голова обласного комітету народного контролю.

І.Бігунець за життя займався активною громадською діяльністю, своїм прикладом надихаючи молоде покоління. З 1994 року був керівником фонду закарпатців – ветеранів Другої світової війни, які служили у Чехословацькому корпусі Людвіка Свободи «Легіонер». З липня 2004 року І.Бігунець очолював обласну раду ветеранів України. За роки його керівництва громадською організацією було здійснено низку заходів по згуртуванню та піднесенню авторитету ветеранського руху на Закарпатті.

І.Бігунець обирався депутатом Закарпатської обласної ради. Він почесний громадянин міста Ужгорода.

Обласна державна адміністрація висловлює щирі співчуття рідним та близьким покійного.

Закарпатська ОДА

Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp