Текст коментаря
Ваше ім'я
Код з малюнка:
Зберегти Скасувати

У Раді вважають блокування сайтів недемократичним

4 вересня 2018 р., 20:38

Рада України вважає блокування сайтів недемократичним

 

У даному виді законопроект не може бути прийнятий, вважають в "інформаційному" комітеті Верховної Ради.

Парламентський комітет з питань інформатизації та зв'язку рекомендував відправити законопроект про позасудове блокування сайтів на доопрацювання. Відповідне рішення оголосив голова комітету Олександр Данченко, передає РБК-Україна у вівторок, 4 вересня.


За його словами, чимало норм в законопроекті не є демократичними.

"Де-факто цей законопроект стосується предметів відання нашого комітету. Тому, звичайно, наш комітет дуже серйозно розглянув цей законопроект. Навіть в цьому періоді між сесіями. Ми розуміємо, що цей законопроект в такому вигляді не може бути прийнятий жодним чином. Те, яким чином законопроект був підготовлений авторами, його прийняти не можна. Його потрібно відхиляти і допрацьовувати", - повідомив Данченко.

Він наголосив, що комітет з інформатизації та зв'язку не визначений основним для розгляду законопроекту Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії загрозам національній безпеці в інформаційній сфері.

"Моє бачення в тому, щоб робити новий законопроект професійно з громадськими об'єднаннями для того, щоб з одного боку захистити інформаційний простір від держави-агресора, а з іншого, прикриваючись війною, не спотворити всі права і свободи громадян", - додав Данченко.

Нагадаємо, комітет ВР з питань нацбезпеки і оборони рекомендував парламенту прийняти законопроект №6688 за основу і доопрацювати до другого читання з урахуванням практики ЄСПЛ і застосування Конвенції про основоположні права і свободи людини. Пізніше в Раді відмовилися розглядати цей законопроект.

В ОБСЄ закликали змінити закон про блокування сайтів в Україні. Зазначалося, що законопроект може загрожувати вільному доступу до інформації в інтернеті.


Останні новини

Закарпаття

Україна

Світ

Всі новини »
Головний редактор - Ярослав Світлик, журналісти - Мирослава Химинець, Вікторія Лисюк, Габріелла Руденко.
© 2010-2014 «Час Закарпаття». Передрук матеріалів дозволений лише за умови гіперпосилання на chas-z.com.ua. E-mail редакції: chas.zakarp@gmail.com
Розробка сайту: Victor Papp